Pronađite savršeno mjesto za svoju sofu

Ako pogrješite prilikom postavljanja kauča  kompletna šema i osjećaj u vašoj dnevnoj sobi mogli bi se raspasti. Postoji čitava psihologija i nauka o načinima na koji doživljavamo okolinu oko sebe, iz unutrašnje perspektive prostorije u kojima provodimo vrijeme.

 

 

Naša čula, emocije i očekivanja imaju uticaj na to kako se osjećamo u prostoru. To je umjetnost i vještina, a dizajneri interijera provode godine učeći kako to savršeno kanalisati kroz svoj rad. Za nas postoje jednostavne stvari koje možete učiniti kada uređujete prostor – a prvo od čega treba početi je sofa.

Što nas lijepo uvlači u najnovije lansiranje iz Sofology-a, kreirano u suradnji s arhitektom i televizijskim voditeljem, George Clarkeom.

Oslanjajući se na njegov talenat i iskustvo u arhitekturi, novi rasponi – Brantwood i Midland Hill – izraz su dizajna koji ga inspiriraju i koji će unijeti mješavinu savremenog i bezvremenskog stila u svaki dom.

 

 

Odredite pravi položaj sofe

Nakon što odaberete sofu po izboru, morate početi razmišljati o pozicioniranju.

„Imati neverovatnu sofu je fantastično, ali zaista morate da znate šta da radite sa njom“, kaže Džordž. ‘Kako pozicionirate sofu u prostoru može napraviti ili razbiti sobu. Možete ga staviti u ugao, možete ga centrirati na zid. Čak i u malim prostorima, ponekad možete odmaknuti sofu od zida, samo da biste imali osjećaj da imate nešto iza nje. Dakle, morate to shvatiti potpuno ispravno.’

 

Virtuelni plasman Sofologije

Da bi vam pružio samopouzdanje da ste dobili pravi položaj, Sofology ima sjajan virtuelni alat za vaš mobilni telefon. Koristeći svoju kameru, alat će pokazati prostore unutar vaše kuće, tako da možete virtualno postaviti novu sofu.

Vizualizirajući kako će izgledati u 3D, možete ga pomicati i stvarno steći osjećaj prostora koji će sofa zauzeti. Često je teško procijeniti kako će komad namještaja ispuniti prostor u prostoriji, pa je ovaj alat neophodan prilikom ukrašavanja i kupovine novog predmeta.

Ono za šta ćete koristiti prostoriju takođe će uticati na položaj nameštaja. Da li ste ljubitelj televizije, gdje će sofa imati koristi od toga da budete direktno ispred televizora. Jeste li strastveni knjiški moljac koji voli pobjeći uz dobru priču, sklupčan u fotelji u kutu? Ili se možda mnogo bavite društvenom zabavom, što bi moglo da posluži za sjedenje u položaju licem licem.

Osim toga, ako je vaš prostor višenamjenski, kao što je izvođenje kao dnevni boravak i prostor za rad od kuće, onda možete postaviti fotelju ili sofu da zonirate dva odvojena područja. Mnogo udobnih jastuka i pokrivača će povećati faktor udobnosti u zoni za opuštanje, u poređenju sa onim što bi moglo biti spartanski prostor za radni stol.