Kupatila u minimalističkom stilu

Minimalistički dom zahtjeva posvećenost. To nije nešto što uradite samo jednom, već životna filozofija koja zahteva svakodnevni trud i redovno održavanje doma. Ukoliko niste spremni za jednu tako veliku obavezu, ili smatrate da nećete biti u stanju da sve držite pod kontrolom, možda je pametno krenuti sa opremanjem nekog manjeg prostora, poput kupatila.

 

 

 

 

Kupatilo je važan prostor u svakom domu. Imati sjajno kupatilo koje zaista volite može vam pomoći da postavite ton za ostatak dana. Ako tome dodamo i činjenicu da je ovo prostor koji koristimo za opuštanje i relaksaciju nakon dugog stresnog dana, postaje jasno da je zadnja stvar koju želite pretrpano ili neorganizovano kupatilo.

Kako izgleda minimalističko kupatilo? Odakle početi i koji su to elementi koje jednostavno morate imati kako bi ovaj prostor ispratio vaše higijenske navike ali i navike vaših ukućana?

Većina kupatila nema dovoljno prostora za skladištenje. Jedna stvar koju ćete otkriti kada krenete u transformaciju svog minimalističkog kupatila jeste da je svaki centimetar važan. Da biste u svom domu imali kupatilo koje savršeno funkcioniše oslonite se na onu čuvenu “manje je više” i slobodno razvrstajte predmete po tome kako i koliko ih zapravo koristite. Slažemo se da bi najbolje bilo sve peškire, posteljinu i ostale potrepštine držati na jednom mjestu, ali ako za tako nešto nema mogućnosti onda su mudre ideje za obezbjeđivanje dodatnog skladištenog prostora savršen način da se spreči haos. Razmislite o svojoj svakodnevnoj rutini i o tome koje predmete redovno koristite a koje vam jednostavno nisu prioritet.