Namještaj koji podstiče zabavu

Ovaj privlačan i prilično jednostavan proizvod omogućava smislenu interakciju. Izgrađen je na ideji da je intimnost, odnosno želja da se najskrivenije tajne duše podjele sa drugima, sve što je potrebno kako bi se stvorila povezanost među ljudima.

Pošto su kućna kancelarija, izolacija i zaključavanje u posljednje vrijeme postali poznati koncepti savremenog društva, ne čudi što je potreba za druženjem porasla širom sveta. Zahvaljujući toj tranziciji sve više i više nailazimo na zanimljive inovacije u svijetu dizajna namještaja, i moramo priznati da nam se većina njih prilično dopada!

Ne znamo da li su dizajneri zbog novonastale situacije postali kreativniji ili im se jednostavno odjednom pojačao takmičarski duh, ali činjenica je da su neke ideje (a posebno one koje spajaju minimalizam i multifunkcionalnost) prilično genijalne.

To je slučaj i sa ovom nesvakidašnjom sofom ili sedištem koje kao da je zarobljeno negdje na pola puta između eklektičnosti i interaktivnosti, a sve u cilju pružanja jednog dinamičnog rješenja – zasnovanog na potrebama svake situacije. Bilo da je to predavanje ili najobičniji sastanak, ova sofa je zaista idealna za svaku priliku.

Kao planinski lanac sa jastukom u zatvorenom prostoru, kreirana je kao modularni namještaj koji karakteriše toplina, mekana površina i prirodni oblici. Sastoji se od pet jedinstvenih modula, a sistem se može sastaviti tako da od njega nastane više manjih objekata, ali je isto tako pogodan i za veće instalacije.

Iako jednostavnog oblika, ovo sjedište u sebi obuhvata mnoštvo nivoa, krivina i pravaca, pa tako očas posla može postati malo stepenište, zakrivljena klupa ili talasasti greben – u zavisnosti od preferiranog okruženja. Sofa nije previše zahtjevna u pogledu zauzimanja prostora ali ga zato u potpunosti može transformisati i redefinisati.

Šareni udoban namještaj je definitivno u modi.