Pretjerivanje u luksuzu: Ovo je najskuplja jelka ove godine

najskuplja-jelka-od-zlata

Luksuzni brendovi imaju običaj u vrijeme praznika kreirati pretjerano skupe, i uglavnom kičaste, novogodišnje jelke, kao dio svojih promotivnih aktivnosti. Tako je u hotelu Palace Emirates u Abu Dabiju prije par godina postavljena jelka na koju su nabacali dijamantski nakit u vrijednosti od 11 miliona dolara.

Jedan tokijska juvelirnica izradila je najskuplju jelku, kojom želi da obori rekorde ovogodišnjih luksuznih novogodišnjih ukrasa.

Slikovni rezultat za ginza tanaka gold christmas tree

Juvelirnica Ginza Tanaka je napravila jelku od od žice od čistog zlata. Teška je 19 kilograma, a za njenu izradu je potrošeno više od 1.200 metara zlatne žice.

“Žica se pravi od najfinijeg i najčistijeg zlata”, rekao je menadžer Ginza Tanaka butika, Takahiro Ito. On je takođe rekao da je jelka delo njihovih juvelira, a njena cijena je 200 miliona jena, odnosno dva miliona dolara.

jelka-od-zlata

Iako će vjerovatno teško pronaći kupca za ovu jelku, Ito je rekao da se on nada da će ona biti pravi primjer japanske kvalitetne, besprijekorne, pedantne i marljive umjetnosti, za koju će čuti čitav svijet.