Kolekcija posuđa DIOR „Jules Sandeau broj 7“

Nazvana po ulici koja je bila dom Kristijana Diora u bulevaru „Jules Sandeau broj 7“, u Parizu, najnovija kolekcija posuđa ispunjena je elegantnim dizajnima koji su ukrašeni poljskim cvijećem i lastavicama.Kolekciju posuđa „Jules Sandeau, 7“, dizajnirala je umjetnička direktorka Diora, Kordelija de Kasteljan inspirisana strastima i „art de vivre“ koji su pripadali gospodinu Kristijanu Dioru.Kristijan Dior je odlučio da sam opremi i ukrasi novu kuću bez čekanja na savjet arhitekte. Na zidovima njegovog stana stajala je tapeta sa botaničkim i životinjskim motivima, otisak delikatnih nijansi sposoban da stvori nježnu atmosferu koja je inspirisala kolekcije svih vrsta.

Inspirisana ovim izvanrednim mjestom, posebno tapetama ukrašenim cvjećem i pticama koje prekrivaju zidove, Kordelija de Kasteljan ukrasila je novu kolekciju posuđa. Strasti gospodina Diora prema prirodi i botanici već su bile sažete u mnogim prethodnim kolekcijama kuće. „Život u kući koja ne liči na vas je pomalo kao nošenje tuđe odeće“, rekla je dizajnerka.Rezultat je kolekcija od nekoliko komada koji stvaraju romantičnu atmosferu u kojoj je sto obojen bordo, plavim i zadimljenim bojama: cvjeće i lastavice obavijaju svaki element gotovo nostalgičnim i delikatnim dodirom.U svojoj osnovi, kolekcija se usredsređuje na poljsko cvijeće i ptice, a sastoji se od božura i dalija, kao i lastavica. One se čak mogu naći zatvorene unutar nekih komada, poput ukrasnih staklenih kuglica. Druge varijacije ovih motiva prenose se na porcelanske tanjire u tri različite veličine i ručno oslikane podmetače napravljene od prirodnog lana.

 

Kolekcija takođe sadrži svećnjake u odgovarajućim nijansama koji govore o naslieđu i modernosti, savršeno u skladu sa stilom života koji je gajio gospodin Dior.

LUXLIFE