Poster za zid, detalj koji će osvježiti vaš dom

Budući da smo zbog pandemije virusa korona većinu vremena posljednjih godinu i više dana provodili kod kuće, koja je postala naša kancelarija, kino-dvorana, restoran, teretana, ne iznenađuje da osjećamo zasićenje i želju za promjenom prostora u kojem boravimo.

A ako nemate vremena niti volje za velike i skupe poduhvate renoviranja, nekada je sasvim dovoljno uvrstiti u dom nekoliko novih detalja, a da bi životni prostor dobio  jednu sasvim novu energiju i izgled.

Postoji mnogo načina na koje možete ukrastiti svoj enterijer – od ukrasnih tapeta, jastuka, ogledala, pa sve do slika i postera koji su jedan od najčešćih zidnih dekoracija.

Posteri su unazad nekoliko godina postali prava zamjena klasičnim slikama te je riječ o trendu u dekoracijama koji jednostavno ne jenjava. Ono što volimo kod ovog dekora jeste činjenica da “podiže” izgled cijele prostorije u kojoj se nalazi, a posebno kada govorimo o minimalističkim posterima koji izgledaju vrlo profinjeno.

Riječ je o crtežima koji se zbog minimalističke estetike sjajno uklapaju u svaki stil uređenja enterijera.

Izbor postera za zid je zaista veliki, tako da ćete sigurno pronaći onaj u koji ćete se zaljubiti na prvi pogled, a nećete morati brinuti o tome možete li ga priuštiti (što nije slučaj kada je riječ o umjetničkim slikama).

Moderna nota doma

Danas u svijetu dizajna definitivno dominira skandinavski stil uređenja – riječ je o minimalističkom, pročišćenom, ali toplom dizajnu koji je na neki način bezvremenski. U takvom enterijeru dominiraju upravo posteri za zid, posebno oni artistički i minimalistički.

Crno-bijeli enterijer, koji je oduvijek sinonim za modernost, lako se može učiniti još modernijim uz pomoć nekoliko postera – posebno onih pomalo avangardnih s nekoliko žarkih boja na sebi koje će uzdrmati taj crno-bijeli svijet, prenose Nezavisne.

Zaigrajte se u izboru postera i izrazite svoju kreativnost. Svaka bezlična prostorija postaće dizajnerski dom samo uz pomoć nekoliko plakata. Možete ih grupisati ili stavljati pojedinačno, samo se pobrinite da vaši zidovi ne ostanu prazni.