Posao iz snova: 10.000 dolara mjesečno za testiranje luksuznih kuća

Mnoge kompanije nude atraktivne ili neobične privilegije kako bi privukli mlade radnike. Međutim, kompanija za organizaciju luksuznih odmora Third home (3RD Home) zaslužuje nagradu za jednu od najboljih ponuda za posao ikad, jer je u potrazi za nekim ko će putovati i živjeti u luksuznim kućama. Najbolji dio? Onaj ko dobije posao imaće platu od 10.000 dolara mjesečno.

Kako su naveli na Facebooku, kompanija traži nekoga ko ima „sposobnost da razumije i cijeni luksuz” te razmjenjuje ​​iskustva sa svijetom putem društvenih mreža. Cilj kompanije je da testira udobnost njihovih kuća, zbog čega su spremni da plate nekome boravak u njima, kao i troškove putovanja.

Kandidati moraju imati najmanje 18 godina, izuzetne vještine pisanja, važeći pasoš i vozačku dozvolu a mogu dolaziti iz bilo kojeg dijela svijeta. Takođe, kandidati moraju biti u mogućnosti da putuju tri mjeseca uzastopno, tačnije od kraja ljeta do kasne jeseni.

Osoba koja bude odabrana za posao boraviće na najluksuznijim ljetovalištima i domovima širom svijeta a dobiće i privilegiju da na putovanje povede jednu osobu sa sobom, ali kompanija neće za tu osobu platiti troškove putovanja.

Kako bi se prijavili za „najbolji posao na svijetu”, kandidati trebaju poslati jednominutni video u kojem govore zašto su oni najbolji izbor za taj posao. Rok za prijavu je 30. mart.