Pokrenut projekat „Smart city Laktaši“

Načelnik opštine Laktaši, Miroslav Kodžoman, potpisao je sa direktorom kompanije „Lanako“ d.o.o. Banjaluka, Nebojšom Ninićem, Sporazum o zajedničkoj poslovno-tehničkoj saradnji u oblasti informaciono komunikacionih projekata na području ove opštine. Potpisani Sporazum prvenstveno će se odnositi na povećanje kvaliteta informacionih servisa prema građanima i njihovog zadovoljstva uslugama lokalne uprave.

Kako bi se povećala efikasnost, pristupačnost i kvalitet usluga opštine Laktaši, pokrenut je projekat “Smart city Laktaši“. Riječ je projektu koji predstavlja integrisani koncept tehnoloških rješenja koji doprinose smanjenju troškova i efikasnijem modelu upravljanja, te prikupljanje analiza potreba građana s ciljem aktivnog djelovanja i njihovog uključivanja u proces poboljšanja kvaliteta života.

Potpisnici su istakli kako su gradovi u savremenom društvu postali nosioci privrednih, društvenih i kulturnih aktivnosti, što zahtijeva ubrzan razvoj infrastrukture i da treba ići u korak s takvim trendovima.

„Koristeći informaciono-komunikacione tehnologije, te razvojem niza savremenih tehnoloških aplikacija, Laktaši žele biti inovativna uprava s ciljem stvaranja dodatne vrijednosti i povećanja efikasnosti rada Uprave i kvaliteta života na teritoriji opštine“, poručeno je prilikom potpisivanja Sporazuma.