LEGO predstavlja prvu kolekciju drvenog pribora za dom koji se može slagati

Vodeći svjetski proizvođači materijala za igru ​​sada su zakoračili u uređenje i opremanje interijera. LEGO u saradnji sa danskim dizajnerskim brendom Room Copenhagen lansirao je svoju prvu kolekciju drvenog pribora za dom.

 

lego

 

lego

 

lego

 

U potpunosti napravljena od hrastovog drveta sa FSC sertifikatom, LEGO kolekcija kućnog pribora uključuje zidne vješalice, fioke za stol, police za knjige i okvire za slike. Elegantan set drvenih zidnih vješalica ima kuku za montažu na poleđini svakog klina za lakše kačenje predmeta. Komplet drvenih zidnih vješalica koštat će vas oko (115 funti), otprilike 153 dolara.

Dostupna po cijeni od 140 funti (približno 190 dolara), dolazi velika LEGO kocka sa četiri i osam klinova i fiokom koja se može ukloniti koja je idealna za odlaganje. Kolekcija takođe uključuje drveni okvir za slike koji se može koristiti za čuvanje fotografija i dostupan je za 80 funti (oko 110 dolara).

Drveni dodatak dostupan je u dvije boje. Prvi je crveni hrast tretiran sapunom koji je po prirodi relativno svjetliji od tamno obojenog crvenog hrasta. Pogodan za vaš dnevni boravak, svaki predmet je dizajniran po veličini originalne cigle. Nadalje, svaki predmet u kolekciji je ispisan LEGO na svojoj površini. Osim toga, fioka stola i okvir za slike mogu se složiti ako je potrebno.

Jacob Eberhard, izvršni direktor Room Copenhagen izjavio je: „Room Copenhagen je dobro upućen u kreiranje i proizvodnju LEGO kockica na visokom nivou za pohranu i organizaciju djece u kući i ovo lansiranje podiže našu suradnju s LEGO Grupom na viši nivo, u smislu proširenja linija proizvoda namijenjena odraslima.”

Dalje je dodao: “Isprobali smo ga lansiranjem LEGO Originals drvene minifigurice i uspjeh tog proizvoda nas je inspirirao da iznesemo cijeli asortiman od istog materijala.”