Pogrešan dizajn? Radnici u novom Apple centru imaju neočekivan problem

O Apple sjedištu piše se već godinama, a njegovu izgradnju pratio je i nemali broj kontroverzi.

Useljvanje u popularno nazvani “svemirski brod” na čijem je dizajnu radio i Steve Jobs počelo je prije nekoliko mjeseci kada su se pojavile glasine da se radnicima open space concept prostora uopšte ne sviđa.

Sada se pojavila i informacija da se nekoliko radnika povrijedilo u novom prostoru i to udarajući u staklene zidove!

Naime, jedna od prepoznatljivih karakteristika ovog sjedišta su velike staklene površine te su brojni stakleni zidovi i vrata u zgradi napravljeni kako bi se naglasila otvorenost i povezanost. Navodno, već prvi dan sedam osoba, nenaviknutih na staklene pregrade, udarilo je u staklo, a i hitna je u nekoliko slučajeva morala reagovati.

Iz Applea ne žele govoriti o ovim neočekivanim problemima na koje su njihovi zaposlenici naišli u novom sjedištu te nije poznato koliko je stakla do sada polomljeno i koliko je ljudi povrijeđeno.

Kako bi riješili ovaj problem i spriječili nove lomove i povrede, Appleovi zaposlenici su, vjerovali ili ne, lijepili post-it poruke po staklima kao upozorenje – dakle, nakon što su uložili pet milijardi dolara u izgradnju novog sjedišta prepunog napredne tehnologije, naišli su na problem koji su pokušali riješiti lijepljenjem papirića po zidovima.

Ni to rješenje nije dugo trajalo te su papirići uklonjeni jer su narušili izgled prostora, a jedan je zaposlenik rekao kako su nakon toga postavili druge oznake kako bi upozorili na staklo.