Pogledajte šta je ovaj umjetnik napravio od starog kombija

Već godinu dana, mladi režiser Zach Both putuje SAD- om u svom kombiju, koji je pretvorio u mobilni studio i životni prostor.

 

Chevy teretni kombi kupio je na Craigslistu za 4.000 dolara, a da bi ostvario svoju zamisao o pokretnom domu iz snova bilo mu je potrebno 15.000 dolara. Kombi je opremio solarnim panelima, pa čak i kućnim kinom, a u nastojanju da podijeli svoje znanje i iskustvo stvorio je Vanual – „potpuni vodič za potpunu slobodu“, gdje je detaljno objasnio radove na kombiju.

 

Iako je kombi izvana bijel i neupečatljiv, unutrašnjost je iskorištena do posljednjeg centimetra i inspirisana minimalističkim principima skandinavskog dizajna. Opremljen je funkcionalnom kuhinjom, futon krevetom i udobnim radnim prostorom, jedini nedostatak je toalet i tuš za koji se ovaj mladi nomad snalazi u teretanama i javnim toaletima.

 

„Snimanje filmova po prirodi je nomadska potraga. To je konstantna migracija na temelju onoga što priča zahtijeva. Sa ovim kombijem, sada imam potpunu slobodu da pišem scenarij okružen planinama, da rukovodim snimanjem u nekom pustinjskom gradiću a zatim sarađujem sa urednikom u Los Angelesu – i to sve u istom mjesecu. To bi bilo nemoguće na bilo koji drugi način“, kaže Zach Both.

 
Za više informacija o tome kako je Zach ostvario želju o životnom stilu u pokretu posjetite Vanual.