Ovo je službeno najbolji spoj boja na svijetu

I dok smo nedavno otkrili kako izgleda najružnija boja na svijetu, ovaj put ćemo vam dočarati koja je to službeno najpozitivnija kombinacija boja koja u nama budi samo pozitivne emocije.

 

Boje imaju snažan utjecaj na naše raspoloženje i ponašanje. I dok nas neke privlače poput magneta te ih volimo vidjeti u svojoj blizini druge imaju potpuno suprotan efekat koji u nama budi negativne emocije.

 

Nedavno je proglašena najružnija boja na svijetu ‘skrivena’ pod šifrom Pantone 448C te se koristi za osvješćivanje pušača na štetnost duhanskih proizvoda, novo istraživanje ima nešto ugodnije rezultate. Naime, jeste li znali da postoji najprivlačnija kombinacija boja na svijetu?

 

Riječ je o spoju ružičaste i zelene boje koja, kako tvrde podaci istraživanja, u nama budi najpozitivnije emocije te nas opušta.

 

Naučnici tvrde kako ove dvije boje se najčešće spajaju u prirodi te ih možemo pronaći na cvijeću, drveću te slatkom i ukusnom voću kao što je lubenica.

 

No ovaj spoj boja ne mora se nalaziti oko vas. Naprotiv, kombinacija ružičaste i zelene može biti dio vaše garderobe, ali i prostora u kojem živite.

 

Želite li vi vaš život obogatiti najpozitivnijom kombinacijom boja, u galeriji fotografija donosimo zanimljive prijedloge od kojih ćete se sigurno osjećati bolje.

 

Izvor: zadovoljna.hr