Pogledajte kako izgleda stan čije je uređenje enterijera višestruko nagrađivano

Ukrajinski studio pod vodstvom Sergeyja Makhnoa već je navikao na nagrade, a posljednju su osvojili prestižnu Architecture MasterPrize nagradu za enterijer jednog stana u Kijevu.

Enterijer je uređen u japanskom wabi sabi stilu, koji je najlakše opisati kao pronalazak savršenstva u manama, a pobijedio je u kategoriji rezidencijalnih objekata. Rad sudionika je ocjenjivao stručni žiri koji se sastojao od uredništva publikacija poput Dezeena i Designbooma, kao i profesora sa sveučilišta u Londonu i Birminghamu te američkih Princetona i Yalea.

Posebna se pažnja pridavala upotrebi ekoloških materijala kao i korištenju umjetnina u prostoru.

Sergey Makhno je rekao kako je upravo na ovom projektu kombinovao japansku filozofiju, ukrajinsku tradiciju, modernu umjetnost, te nadasve imao na umu da prostor bude udoban porodici koja će u njemu živjeti.

Stanom dominiraju zemljane nijanse i mnoštvo zelenog bilja, zbog čega je na momente lako zaboraviti da se ne nalazi u prirodi, već usred gradske vreve. Materijal koji dominira je svakako drvo, od kojeg su izrađeni elementi poput kreveta, okvira ogledala, stolica i stolova.

 

(Buro247.hr)