Ovo su trenutno najpopularnije biljke u modernim enterijerima

Onima koji vole biljke i njima obogaćuju svoje prostore besmisleno je govoriti o trendovima kada je riječ o zelenilu koje ćemo koristiti u domu.

Ipak, ne možemo ne primjetiti da u savremeno uređenim enterijerima u posljednje vrijeme najčešće viđamo velike saksije u kojima se uzgajaju malo drvo limuna, maslina, smokve…

drvo smokve u saksiji

No, bez obzira na trendove, ove biljke imaju izuzetno dekorativne listove i lijepo će izgledati ne samo u privatnim, nego i u poslovnim enterijerima.

Naročito će se isticati u prostranim enterijerima, uređenim moderno, minimalistički. Ipak, ako imate i mali prostor ne morate ih se odreći.

drvo u saksiji

Međutim, ako vam održavanje biljaka na životu i ne ide od ruke možda je bolje da izbjegavate ove biljke. Važno je unaprijed provjeriti kakve su uslovi potrebni drvetu masline ili smokve u saksiji da bi uspjelo, poput  svjetlosti i temperature.

U skladu s time i birajte željenu biljku.

limun u saksiji

Drvo masline, limuna ili smokve unijeće dašak meditetrana u enterijer.

Zelenilo uopšteno daje neku novu energiju prostoru bez obzira na veličinu ili vrstu zbog čega doživljava veliki povratak u maksimalnim razmjerima, a na ovaj način možete uzgojiti nešto posebno.

drvo masline u saksiji

8dbc9015f9ced52688d20e9849a88be3

drvo u saksiji u enterijeru