Otirači – Zabavna dobrodošlica

Otirači ispred ulaznih vrata u stan ili kuću jedan su od onih nužnih upotrebnih predmeta čiji se izgled skoro uvijek svodi na isto rješenje. Otirači su obično birani prema izradi i kvalitetu materijala, a ne po izgledu ili boji. Međutim, pored ovih parametara, sada možete birati otirače i prema izgledu, obliku, boji, ali i zabavnom dizajnu. Ulaz je često prva, najvažnija slika svakog doma i ostavlja značajan estetski utisak na posjetioce i zato otirače birajte prema slici koju želite ostaviti na goste.

Materijali za otirače

Otirači od drveta mogu biti veoma dekorativni, a kada se po boji slažu s ulaznim vratima stvoriće harmoničnu sliku ulaza u kuću ili stan. Način slaganja drvenih daščica može biti u velikom broju varijanti. Ako ste dovoljni spretni, možete ga pokušati i sami napraviti.

Otirači od kamena su otkačeni i simpatični. Najbolje ih je koristiti sa unutrašnje strane, naročito kada imate podno grijanje pa su onda i oni topli.

Otirači sa četkama su posebno korisni u onim periodima godine kada napolju ima najviše prljavštine, odnosno blata pa i snijega. Jedino ovakvi otirači mogu pomoći da održite svoj dom što je moguće više čistim. Neke od modela sa četkama možete naći napravljene od drveta ili od metala.

Neobično i dekorativno

Neobični otirači govore mnogo o vlasnicima doma u koji se ulazi. Oni najčešće odaju kreativnost i duhovitost onih koji su ih birali. Čak i kada im nije cilj da nasmiju, oni mogu biti odraz godišnjeg doba, nekih praznika, ili im je akcenat na višefunkcionalnosti.

Česti su oni s natpisima koji zasmijavaju; neobičnim crtežima i grafikama, ima i takvih koji svijetle kada neko stane na njih, ali i kombinacija neobičnih boja i dezena.


original_hello-lovely-people-doormat

Free-shipping-Black-font-b-Tree-b-font-design-Anti-Slip-floor-mat-ZAKKA-Coton-Linen

cf48361c17c81b6cc9847e55ab7245be

branch-doormat-birch-wood-by-design-ideas

unique-colorful-door-mat-in-front-of-wooden-door-unique-doormat