Osvjetljenje inspirisano ljudskim licem postaje fokusna tačka u svakom modernom enterijeru

Inspiracija za kolekciju došla je iz ljudske fizionomije, što se vidi u nadrealističkim elementima kolekcije i slojevima značenja koji se mogu otkriti kroz različite moguće konfiguracije geometrije lica. Kolekcija nudi fleksibilno i raznovrsno rješenje za osvjetljenje, pogodno za svako okruženje – bilo da se radi o enterijeru ili o komercijalnijim prostorima.

Estetski jezik kolekcije pokazuje izuzetnu pažnju prema detaljima, uključujući suptilno urezivanje lica i pažljivo oblikovanje volumena u okruženju. Polirane bojene metalne cijevi boje čokolade su zakrivljene da bi stvorile kompletno lice ili kompozicije crta lica kao što su usta, nos, uši i oči, bilo kao suspenzije ili zidne kompozicije.

Nava+Arosio

Kolekcija nosi ime Visio, koje je preuzeto iz latinskog i znači „vid – izgled – spektakl“, sve karakteristike koje ova lampa oličava. Izbor materijala za kolekciju bio je jasan od samog početka, jer je dizajniran da naglasi Masierovo znanje u obradi metala. Kolekcija je fleksibilna i podložna beskonačnim interpretacijama, od najklasičnije i elegantnije u brušenoj završnoj obradi do smjelijih riješenja.

Iz perspektive Nava + Arosio, ova kompletna kolekcija predstavlja evoluciju Masiero kataloga, jer je dizajnirana tako da naglasi ideje i vjerovanja kompanije, a ne samo da predstavlja crtež oblika. Kolekcija je komercijalno privlačna zbog svoje fleksibilnosti i mogućnosti beskonačnih interpretacija, što omogućava korisnicima da kreiraju jedinstvena rješenja za osvjetljenje u različitim okruženjima.

Vjerujemo da bi svaki dom dobio savršenu fokusnu tačku postavljanjem ovakve rasvjete. Kolekcija u isto vrijeme oduševljava svojom jednostavnošću ali i originalnim oblicima koji imitiraju oblik ljudskog lica čak i kada nisu u funkciji. Bilo da je postavljeno iznad trpezarijskog stola, u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi, ovakvo osvjetljenje naprosto privlači pažnju i nikog ne ostavlja ravnodušnim.