Opremanje sobe za bebe uz ova tri savjeta nikada nije bilo jednostavnije

Jedan od najzabavnijih zadataka kada je u pitanju uređenje je opremanje sobe za tek rođene bebe.

Radi se o jednom posebnom kutku u koji ulaze samo oni najmiliji a prvenstveno mama i tata koji moraju pokazati vrhunac svoje kreativnosti kada je opremanje u pitanju. Kako mališani odrastaju tako i izbori postaju sve teži a stvari sve neurednije – upravo zato je važno iskoristiti sve svoje pametne ideje na vrijeme.

A pronalaženje prave ravnoteže između estetskog i ergonomskog u savremenoj sobici za bebe zaista nije tako teško kao što se može učiniti na prvi pogled. Štaviše, trenutno su aktuelna tri vrhunska trenda idealna za stvaranje sigurne, udobne, lepe i spokojne sobe za bebu koja se pritom s punim pravom može nazvati neodoljivom!

I za nju i za njega

Čak i da ne planirate opremanje prostora za dječaka ili djevojčicu, ovakav jedan dizajn će vam omogućiti maksimalnu fleksibilnost a istovremeno će vam biti zagarantovana i lakoća kreiranja istog. Uprkos odabiru teme za sobu, rodna neutralnost vam pomaže u odabiru umirujuće palete boja za pozadinu, a to obično uključuje bijelu, sivu i druge prigušene nijanse. Ovakva soba se u budućnosti lako može prebacivati između stilova i tema, ona će rasti i razvijati se zajedno sa vašim djetetom i što je najbolje – neće zahtjevati nikakve grandiozne prepravke!

 

Blistava svjetlost na zidu

Želite da promjenite izgled i sveukupnu privlačnost sobe, a da pritom ne izvršite nikakve bitnije promjene u njenom stilu, temi ili paleti boja? Idealna su neonska svjetla kao i svjetlucavi zidni natpisi koji će svakoj sobi doneti neki poseban, originalan pečat. Ne samo što će unijeti osjećaj blistavosti u cjelokupno okruženje, već smo sigurni da će se i vašoj bebi dopasti sve one originalne varijante koje se danas mogu naći u ponudi. Jedino o čemu treba povesti računa jeste da ovi ukrasi ne ometaju san vašeg mališana i drže ga budnim do kasno u noć.

 

 

Predivne zemljane nijanse su must-have

U mnogim domovima zemljani tonovi postaju sinonim za novo neutralno, a bijela se zamjenjuje preljepim sivim, pastelnim zelenilom, plavetnilom okeana kao i bojama inspirisanim mnogim elementima zemlje. Sve, od smirene boje pijeska pa do živahne terakote može se klasifikovati kao “zemljani look” koji donosi određeni smirujući uticaj na bebinu sobu. Uprkos neutralnoj privlačnosti zemljane nijanse su sve samo ne dosadne i poznate su po tome što pomažu bebama da mnogo mirnije spavaju.