Officine Gullo i Aquazzura predstavljaju zajedničku kreaciju

Ovi kuhinjski elementi su napravljeni i uređeni u potpunosti ručno u Officine Gullo „radionicama“ na osnovu dizajna Edgarda Osorija, osnivača i kreativnog direktora brenda luksuzne obuće, Aquazzura, koristeči egzotični motiv, koji karakteriše cvijeće i životinje iz dalekih zemalja.

Officine Gullo

 

Officine Gullo

Edgardo kaže: „Želio sam da napravim kuhinju koja govori istim jezikom kao i naša kućna kolekcija i koja se osjeća jedinstveno i unikatno. Radili smo zajedno sa italijanskim umjetnicima kako bismo ga ručno oslikali pretvarajući svakodnevni predmet u nešto izuzetno.”

Metali vrhunskog kvaliteta koji se koriste na jedinicama za kuvanje, predstavljeni u pastelno ružičastim i zelenim tonovima, ljepo se slažu sa fino primenjenim dizajnom koje su dodale vješti zanatlije, koji pretvaraju kuhinje u autentična umjetnička dijela.

Andrea Gulo, generalni direktor Officine Gullo, kaže: „Već neko vrijeme smo razmišljali o prilagođenoj, ručno ukrašenoj kolekciji kako bismo naše kuhinje učinili još jedinstvenijim. Naši klijenti vole jedinstvene karakteristike i mogućnost prilagođavanja svakog projekta dizajna kuhinje u smislu veličine, boje i završne obrade. Sa ovom kolekcijom napravili smo još jedan korak u ovom pravcu. Kuhinje više nisu samo dizajnerski predmeti, već mogu biti prava umjetnička djela, neponovljive kreacije, dizajnirane i napravljene isključivo za svoje vlasnike. To je sušta suprotnost masovnoj proizvodnji”.