Od najjeftinijih polica do odličnog efekta u dnevnoj sobi

police u zidu

Osim što je jeftin i moderan, ljudi vole Ikea namještaj jer se može prilagoditi, preraditi i nadograditi. Ovo je toliko popularno da postoji čitav pokret Hack Ikea koji podržava i sam brend.

Kreativci kažu da je potrebna samo kreativnost kako bi Ikein namještaj bio praktičniji i izgledao luksuznije i originalnije.

Autorka bloga Eleven Magnolia Lane ima sajajn primjer za to. Ona je kupila najobičnije i najjeftnije police u Ikei, i od njih napravila fatastičan sistem polica u dnevnoj sobi koji izgleda kao da su u zid ugrađene dekorativne niše.
Ove Billy police su inače njihov najprodavaniji predmet a umjesto njih možete koristiti bilo koje police od najobičnije iverice.

billy police

Amy je kupila četiri police koje je jednako rasporedila na zid. Kako bi dobila izgled ugradne niše, od drvene građe je napravila bazu na kojoj će police stajati.

baza za police

Letvicama je zatvorila sve otvore, sa strane i između polica i između plafona i vrha polica. Na plafon i letvicu pričvršćena je suptilna ukrasna gipsana štukatura.

kako napraviti policu u zidu

Kako bi ove elemente povezala u cjelinu na sve police i letvice koje su korištene za zatvaranje otvora nanijela je svjež sloj boje.

shelves-complete

Detaljna upustva za ovaj projekat pogledajte ovdje.

polica

biblioteka polica