“Put mlijeka” danas sa mališanima u Bijeljini

Kompanija “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice organizovala je danas u Bijeljini, povodom “Svjetskog dana mlijeka”, karavan “Moja kravica – put mlijeka” okupivši brojne mališane na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Marketing menadžer “Mlijekoprodukta” Vlado Sandić rekao da je za karavan, čija je prva stanica Bijeljina, inspiracija i želja bila da djeca nauče i shvate kako se odvija proces proizvodnje mlijeka, njihovog najomiljenijeg napitka.

“Mlijeko je neizostavan sastojak odrastanja svakog djeteta. Ovo danas u Bijeljini je edukativno-zabavna postavka na kojoj ima mnogo stvari koje djeca mogu da nauče na postavljenoj, improvizovanoj mini-farmi. Sva djeca koja se pojave ovdje dobiće jedan skromni poklončić koji će imati za uspomenu na ovo što su danas vidjeli”, rekao je novinarima Sandić.

On je pozvao mališane i njihove roditelje da do 20.00 časova, do kada su u Bijeljini, dođu na Trg jer djeca, napominje, imaju šta da vide i nauče.

“Put mlijeka” je organizovan povodom obilježavanja 1. juna, Svjetskog dana mlijeka.

Nakon Bijeljine, karavan “Put mlijeka” ide za Banjaluku gdje će biti predstavljen u subotu, 3. juna od 10.00 do 20.00 časova na Trgu Krajine, a dan kasnije u Svetosavskoj ulici u Kozarskoj Dubici, u istom terminu.

Iz najveće domaće mljekare pozivaju djecu i njihove roditelje da se pridruže ovom zanimljivom putovanju, gdje će kroz igru i zabavu učiti i kako funkcioniše farma.

“Mlijekoprodukt” posluje u okviru regionalnog lidera u mliječnoj industriji “Imleka”.

Бијељина -  пут млијека

(Agencije)