Obilježeni 12. „Dani Banje Vrućice“

Zdravstveno-turistički centar „Banja Vrućica“ u subotu 12. i nedjelju 13. decembra 2015. godine obilježio je u hotelu Kardial 12. po redu „Dane Banje Vrućice“.

To je bila prilika da ZTC “Banja Vrućica” na jednom mjestu, kao i svake godine, okupi poslovne i stručne saradnike kako bi im se zahvalili na saradnji, ali i podstakli da se zajedničkim snagama unaprijedi banjsko liječenje.

Dvanaestim „Danima Banje“ prisustvovalo je oko 200 ljekara specijalista iz cijele BiH te poslovnih saradnika iz raznih društvenih oblasti sa kojima ZTC „Banja Vrućica“ ima veoma uspješnu saradnju.

Svi učesnici skupa izrazili su veliko interesovanje za predavanja na pomenutoj manifestaciji jer je to, kako su rekli, dobra prilika da se upoznaju sa unaprjeđenim metodama liječenja u oblasti svog djelovanja. Predavanja iz oblasti kardiologije otvorio je akademik prof. dr Miodrag Ostojić koji je govorio o temi “NSTEMI – AKS”, preporuke Evropskog Udruženja kardiologa. Predavanja iz oblasti kardiologije održali su i doc. dr Tamara Preradović, prof. dr Aleksandar Lazarević, prof. dr Duško Vulić i drugi.

Ovom prilikom generalni direktor „Banje Vrućice“ Aleksandar Radošević podsjetio je na realizovane projekte tokom 2015. godine a to su prije svega renoviranje hotela Hercegovina, izgradnja trga i podzemnog koridora, te instaliranje hiperbarične komore i slane sobe.

Predsjednik Udruženja kardiologa dr Dragan Unčanin kazao je da ovo udruženje iskreno podržava organizaciju manifestacije „Dani Banje Vrućice“ zbog kvaliteta stručnih predavanja.

Pored mnogobrojnih zvanica pomenutom događaju prisustvovali su i predstavnici ministarstva zdravlja i ministarstva turizma u Vladi Republike Srpske.

Generalni sponzor ovogodišnjih susreta bila je kompanija Hemofarm a sponzor kompanija Bayer.

IMG_0982

IMG_0958