Novo iz Sprinda: Ukusni kroasani sa većom količinom punjenja

Prehrambena industrija Sprind obogatila je asortiman svojih proizvoda sa još jednim slatkim užitkom za sve uzraste, koji žele biti IN.

Na tržište je plasiran novi Sprind kroasan u pojedinačnom pakovanju od 55 gr. ili u mini pakovanju pet komada od 65 gr.

Sprind kroasani su odličan brzi obrok, na pauzi u školi ili poslu, poslastica za počastiti sebe ili svoje najmilije, te izvrstan slatki dodatak uz kafu – dnevna doza slatkog i  ukusnog. Radi se o 100% domaćem proizvodu. U odnosu na druge domaće proizvode iz kategorije, Sprind kroasan razlikuje bogata aroma i veća količina punjenja, u besprijekornom lisnatom tijestu. Proizvodi su dostupni u dvije vrste punjenja – slatka čokolada i kremasta vanilija.

Sa 66 godina tradicije Sprind d.d. Sarajevo spada među najstarije pekarske industrije u Bosni i Hercegovini uz svoje poznate brandove kao što su Sprindova jufka, baklava, kadaif, hljeb, mlinci, ali i duboko zamrznuta polugotova jela, premium paste rađene po receptima italijanskih majstora, pizze, itd.

Sprind godišnje proizvodi oko 6 tona prehrambenih proizvoda i zapošljava 168 radnika, čime se svrstava među najveće proizvođače hrane u BiH. Od 2014 kompanija posluje u okviru prehrambene divizije AS GROUP. Sprind d.d. Sarajevo posjeduje IFS Food – međunarodni standard za kontrolu kvaliteta i sigurnosti prehrambenih proizvoda.