Nova kolekcija Versace HOME

Štikle, patentni zatvarači, prošiveni detalji i prepoznatljivi ukrasi u novoj kolekciji koju je dizajnirao Palomba Serafini Associati.

Ove godine, Donatela Versaće je angažovala dvojicu renomiranih italijanskih arhitekti za projektovanje nove serije nameštaja i pribora: Roberto Palomba i Ludovica Serafini iz studija Palomba Serafini Associati. Kolekcija se pokazala svjetlom, sjajnom i vrlo grafičkom, sa lakim tumačenjem, ali ne i vulgarnim referencama na Versace modni izgled.

 

Palomba i Serafini, poznati po ljubavi prema čistim linijama i strogom arhitektonskom pristupu dizajnu nameštaja, dizajnirali su izrazito savremene komade. Koristili su Versace motive i kodove kako bi ikoničnim komadima dali individualnost. Tako su autori suprotstavili lakonske oblike kauča Aeternitas i Goddess upečatljivim novim dizajnom La Grece, medaljoni Medusa razbacani su po fasadama Stiletto ormara, uvojci baroknog uzorka bili su „skriveni“ ispod monohromatskih abažura Narcissus svjetiljki.

 

 

Mnogi predmeti u kolekciji nedvosmisleno izražavaju svoju poziciju insajdera u svijetu mode. Fotelja, sofa i ormari iz serije Stiletto ističu se nogarama koje podsjećaju na štikle, mermerni vrh trpezarijskog stola V-Marble u kontrastu je sa mekanim prostiranim okvirom presvučenim pravom kožom, asimetrične Versace Venus stolice sa patentnim zatvaračem na leđima simbolizuju ženu u savršenoj Versace haljini.

 

 

Kolekcija se može vidjeti u novom prodajnom salonu Versace Home u ulici Via Durini u Milanu.