Nježni pink enterijeri

Vremena se mjenjaju i sve, od mode do kuhinjskih ormarića, dobija ružičasti, pink izgled. U suptilnom tonu, ružičasta može biti izuzetno sofisticirana – podjednako “muška” i “ženska” jer u sebi sadrži fascinantnu složenost. Ali, kako pronaći savršenu pink nijansu i kako ovu živahnu boju iskoristiti u svom enterijeru? U nastavku teksta donosimo vam odgovore na ova pitanja…

 

 

Ne postoje dve iste ružičaste boje

Različite ružičaste boje mogu da odaju različite vibracije. Nježnija ružičasta daje mekoću, nevinost, delikatnost, njegu i spokoj. S druge strane, svjetlija, zasićenija ružičasta, poput magenta ili fuksije, može da se koristi kao izraz ženstvenosti, seksualnosti i snage.

 

Ružičasta može biti neutralna

Većina dizajnera voli kada se ružičasta boja koristi kao neutralna. Nježna ružičasta je zanimljivija alternativa bež i može biti lijepa dopuna umjetničkim djelima i drugim materijalima. Manje zasićena nijansa ružičaste boje, obojena bijelom, može postići ovaj kvalitet. Najlakši način da se ružičasta protumači kao neutralna bila bi u paleti sa drugim nježnim bojama.

 

 

Odlično se slaže sa luksuznijim materijalima

Ružičasta u antilop i kožnoj varijanti je seksi. Pink boja u plišanoj tkanini kao što je somot daje dodir luksuza i bogatstva. Isto tako, kada je riječ o materijalima, ne treba zaboraviti ni jak uticaj ružičastog mermera koji se može iskoristiti u kupatilu ili kuhinji.

Uparite nježnu pink sa drugim neutralnim bojama

Suptilniji pristup korišćenju ružičaste ili pink nijanse je da se stvori kontrast sa drugim neutralnim, kao što su crna, tamno siva, bijela ili sivo bijela. Pomaže u uzemljivanju boje i omogućava da cjelokupna paleta izgleda neodoljivo. Osim ako ne želite da postignete upečatljiviju izjavu sa ovom bojom, izaberite njene nježnije varijante koje će sasvim sigurno raznježiti vaš enterijer.

 

 

Nježnoj pink boji je mesto u (skoro) svakoj prostoriji

Ružičasta izgleda sjajno u skoro svakoj sobi. Lijepa ružičasta je odličan izbor za spavaću sobu. Boja ne samo da čini lijepu pozadinu za vaš ormar sa garderobom, već i dodatno zagrijava prostor. Isto tako, ova čudesna nijansa odlično bi funkcionisala i u hodniku ili predsoblju. Kada su kuhinje u pitanju, manji pink dodaci bi takođe bili pun pogodak, posebno ukoliko ih uparite sa svježim cvijećem i priborom za jelo.