Nekad i sad: Pogledajte kako izgleda dom iz filma “Sam u kući”

Kuća u saveznoj državi Illinois koja je nekad bila rezidencija porodice McCallister iz filma “Sam u kući” mnogo se promijenila od devedesetih. Fotografije kako izgleda kuća izvan filma nastale su 2011. kada se prodavala. Na tržištu joj je cijena bila 2,4 miliona dolara, ali se ipak prodala za 1,58 miliona.

Kada je režiser Chris Columbus (60) birao u kojoj će se kući snimati film, glavni uslov mu je bio vizuelna privlačnost.

– Trebala mi je kuća u kojoj bi djetetu bilo zabavno da ostane sam – ispričao je Chris. Potpuno je transformirao kuću kada ju je pronašao, a tadašnji vlasnici se nisu bunili. Međutim, enterijer kuće sada izgleda potpuno drugačije nego u filmu.

KUHINJA

Devedesetih je imala pravi, praznični štih, dok je sada bez šarenila.

STEPENICE

Slavne stepenice na kojima su lopovi dobili kantama u glavu bile su ukrašene crvenim tepihom koje su bile usklađene s tapetama. Sada su takođe usklađene, ali prostor izgleda potpuno drugačije nego u filmu.

KANCELARIJA

Zbog veličine kancelarije Kevinovog oca, mnogi su se pitali čime on tačno zarađuje novac. Njegova kancelarija se transformisala takođe u neutralne boje, a jedino zajedničko prostoriji u ovih skoro trideset godina je klavir.

SPAVAĆA SOBA

Jedna od najpoznatijih filmskih spavaćih soba je upravo ona od Kevinovih roditelja. Dok je u filmu ogromna soba bila ispunjena različitim namještajem, sada je pomalo pusta.

(24sata.hr)