Ne tako obična polica – savršena u svakoj prostoriji

savrsena polica

Nema puno komada namještaja koji odgovaraju baš svakoj prostoriji u domu, ali polica u obliku merdevina je baš takva.

U svakoj postoriji potreban nam je prostor za odlaganje stvari u vidu polica, a iako imamo ogroman izbor vrsta na raspolaganju, ovaj tip je neodoljivo privlačan i nikako da nam dosadi. Plus, obično odgovaraju u malim prostorima, možete ih lako pomjerati kad vam dosade, a svakako su zanimljivije od običnih zidnih polica.

Mogu biti različitih veličina, a ako volite uradi sam projekte možete je i sami napraviti.

U kupatilu

Nepisano pravilo posljednjih godina je da u uređenje kupatila treba unijeti neki neočekivani element (komad namještaja, ukras) koji će oplemeniti ovu obično hladnu i bezličnu prostoriju. Polica je nezaobilazna, a ako se odlučite na ovakvu dobićete efekat drugačijeg od onoga na što smo navikli. Posebno ako je ofarbate u neku jarku boju.

polica ljestve

U hodniku

Policu merdevine manjih dimenzija možete smjestiti u hodniku kao (dodatni) prostor za odlaganje obuće, torbi i sitnica.

Ako imate puno cvijeća (i ponosite se njime)

Obično svi mi po cijeloj kući rasporedimo saksije sa cvijećem, ali ako imate kolekciju na koju ste ponosni grupišite je na jednom mjestu i biće prava atrakcija. Ova polica je idealna za to zbog različito postavljenih površina za odlaganje.

polica ljestve za biljke

Za savršen shelfie

Sjećate li se trenda shelfie? Idealna polica za to! Čak iako vam nije bitno da vam polica bude savršeno uređena za slikanje za Instagram, knjige, ukrasi, suveniri i ostale sitnice izgledaće još bolje na polici poput ove, posebno ako nemate puno prostora.