Namještaj koji spaja enterijer sa eksterijerom

Dizajnerski tim kompanije Piet Boon predstavlja novu kolekciju namještaja, uključujući novu sofu, okretnu stolicu i ležaljku. Pored ovih komada, brend uvodi i sveobuhvatnu novu kolekciju za eksterijere, koja će biti dostupna početkom 2024.

 

Osnovan 1983. godine u Holandiji, Studio Piet Boon je evoluirao u globalno priznat dizajnerski brend poznat po stvaranju harmoničnog dizajna eksterijera i enterijera. U srži njihove filozofije dizajna, koja je posebno očigledna u kolekcijama nameštaja Piet Boon, leži fokus na krajnjem korisniku. Svaki komad neprimjetno kombinuje praktičnost i stil, integrišući elegantne meke tkanine sa robusnim materijalima i otjelotvorujući duboku ljubav studija prema kvalitetu, dizajnu i prirodi. Ovi novi proizvodi pokazuju posvećenost Studio Piet Boon ovim principima.

U najnovijoj kolekciji za enterijere, Studio Piet Boon uvodi tri komada namještaja koji redefinišu spoj udobnosti i elegancije, ponovo osmišljajući dinamiku stanovanja u zatvorenom prostoru. Pripremajući se za jesenju sezonu, studio predstavlja čvrstu i okretnu stolicu CARA sa raskošno nabranim gornjim jastucima koji su u harmoniji sa tkaninom njene sofisticirane osnove, podižući unutrašnje životne prostore na novi nivo sofisticiranosti i udobnosti.

KEKKE ležaljka i prateći otoman su dizajnirani da obećavaju raskošno, udobno iskustvo sjedenja. Ležaljka sa nagnutim sjedištem, savršeno se slaže sa otomanom, a oba komada su ukrašena čeličnim okvirom premazanim prahom. Jedinstveno spajanje fine kože, ili tkanine sa hladnim, praškastim čelikom, kultiviše KEKKE stolicu u trajnu ikonu dizajna.

BOB sofa odlično se uklapa u manje prostore, bilo u stambenom, poslovnom ili ugostiteljskom okruženju. Dizajn ima visok naslon i opuštenu, fluidnu siluetu, sa dubokim jastucima za maksimalnu udobnost. Jedinstveni elementi koji se preklapaju pozadi mogu biti presvučeni kožom ili tkaninama iz kolekcije tkanina Piet Boon. Jastuci sofe mogu biti prekriveni drugim materijalom za kontrastni efekat.

Kao dio teme „Pigmenti prirode“, nova kolekcija je svjedočanstvo posvećenosti brenda da otjelotvori prirodne nijanse svog okruženja u namještaju koji je pogodan za enterijere i eksteijere. Dizajneri su strateški odabrali materijale koji se mogu primjeniti na oba okruženja kako bi osigurali besprekoran prelaz između unutrašnjeg i spoljašnjeg životnog prostora. Kao rezultat, kolekcija zamagljuje granice između eksterijera i enterijera.

Na primjer RAF lounge serija dodatno poboljšava fluidni dijalog između unutrašnjeg i spoljašnjeg okruženja, a ujedno je prva tapacirana serija kompanije Piet Boon dizajnirana i za enterijere i eksterijere koja sadrži pokretne zaobljene jastuke na ležaljkama, prateći putanju sunca, dok omogućavaju optimalnu udobnost poboljšavajući iskustvo izležavanja.

Sa širokim spektrom opcija presvlaka iz kolekcije tkanina Piet Boon, ovi komadi nude prilagodljivost različitim prostorima, obezbjeđujući kontinuitet u dizajnu.