Najšarenija i najrazigranija kućna kancelarija na svijetu

Šareni i živopisni prostori su nevjerovatni za sve one koji inspiraciju pronalaze u bojama. Navikli smo da vidimo šarene kuhinje, dnevne (pa čak i spavaće) sobe, ali kućne kancelarije su prilično rijetka stvar. Odlučili smo da vas inspirišemo lijepim i živopisnim radnim prostorom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 

Foto: Rafael Renzo

Nekadašnja biblioteka igračaka smještena u velikom stanu pretvorena je u kućnu kancelariju sa dizajnerskim namještajem i puno brazilskog stila. Dizajneri su imali lijep i zabavan posao, ali i izazov da uravnoteže ogroman izbor umjetničkih i dizajnerskih dijela – raspoređenih uglavnom na dvije police – sa paletom boja zelene, žute i plave.

Ako se pitate koji to stilovi dekoracije uopšte odgovaraju šarenim kućnim kancelarijama, reći ćemo vam da to zavisi od vaše početne ideje. Šarena kućna kancelarija može biti različita: primjera radi, može biti moderna, maksimalistička, eklektična ili opremljena u boho stilu. Naravno, uvijek možete isprobati i druge stilove, ali uključivanje mnogo boja i uzoraka u njih može biti znatno teže.

Foto: Rafael Renzo

Kao i u slučaju kancelarije koju vidite na slici, savjet je da kreirate šemu boja koja vam se dopada – vodite računa da ona uključuje nekoliko različitih nijansi, a omiljenu nijansu slobodno maksimalno naglasite. Izbor je u potpunosti na vama zato birajte ono što vas čini srećnim i zbog čega ćete se rado vraćati u svoju malu radnu zonu.

Odaberite namještaj i predmete za svoju kancelariju u skladu sa stilom prostora ili ako je u pitanju maksimalistički ili eklektičan prostor, pomješajte ih sve. Uključite neki prelijepi dekor – umjetnička dijela, biljke, statue, prelijepe lampe i druge stvari jer šarenu kućnu kancelariju čine neobični detalji.

 

Foto: Rafael Renzo

Ne samo da možete dodati boju, već poput ovog prostora, možete odabrati štampanu tapetu sa nekim vama posebno dragim uzorkom ili šarom koja će ujedno koristiti kao akcentni zid. Ipak, imajte na umu da previše šareni prostori nisu dobra ideja jer vam mogu odvući pažnju i spriječiti da radite i razmišljate. Zato obavezno pronađite savršen balans i obuzdavajte se na vrijeme.