Najljepši hoteli na otvorenom širom svijeta

Spavajte pod zvijezdama – u luksuznom izdanju! Uživanje u pogledu na zvjezdano nebo ne mora značiti i bol u leđima zbog neudobne podloge, jer luksuzni hoteli širom svijeta u svojoj ponudi imaju vanjske krevete.

Predstavljamo vam nevjerojatna odmarališta gdje su udoban madrac, povjetarac i pogled na nebo standardna ponuda.

Tinyeleti Treehouse, Nacionalni park Kruger, Južna Afrika

Krevet je postavljen da odgovara visini okolnih stabala, s koje se pruža izuzetan pogled na rijeku Sabie i divljinu.

Sama paluba ima površinu od 50 kvadratnih metara i ima veliki bračni krevet, kauč, mali sto i stolice. Cijena po noćenju iznosi 226 funti.

Jamtara Wilderness kamp, Nacionalni park Pench, Indija

Soba na otvorenom je inspirisana starom tradicijom poljoprivrednika koji su spavali vani, kako bi lakše otjerali životinje od svojih usjeva.

Smještena je na rubu džungle pa je tako moguće vidjeti razne divlje životinje iz kreveta sa baldahinom, uključujući leoparde, tigrove i divlje pse. U okolini se nalaze mala sela i bazen dostupan svim gostima. Cijene se kreću od 273 funte po noćenju uz dodatni trošak od 81 funte za ovaj krevet.

L'Albereta, Bergamo, Italy

L'Albereta's Cabriolet apartman je najbolji izbor za sve one koji žele udobnost prostranog hotela, ali žele i pogled na zvijezde – jer spavaća soba ima uvlačivi plafon.

Ostali sadržaji uključuju hidromasažnu kadu u sobi i dnevni spa centar, koji je otvoren za sve gostima. Jedno noćenje za dvije osobe košta 267 funti.

Amangiri, Utah

Luksuzni hotel Amangiri skriven je u pustinji američke savezne države Utah, nekoliko sati vožnje od Nacionalnog parka Grand Canyon. U apartmanu Mesa Pool nalaze se dva kreveta, jedan unutra i jedan vani na krovnoj terasi.

U prizemlju se nalazi privatna terasa s kaminom, bazenom, kišnim tuševima i barom. Dodatni ugođaj za romantičnu veče uključuje šampanjac i Marshmallow kolačiće na kampovskoj vatri.

Cijena je 3.826 funti po noćenju. Uključuje doručak, ručak i večeru za dva gosta, kao i vođene šetnje i grupne fitness treninge.

Las Ventanas al Paraiso, poluotok Baja California, Meksiko

Luksuzno odmaralište nalazi se na rubu plaže i ima više kreveta na otvorenom za noćenje, uključujući i onaj koji nudi pristup privatnom bazenu i nevjerojatnom pogledu na okean.

Oko mjesta, postoji mnoštvo opcija za zabavu tokom dana, uključujući spa i fitness centar, više bazena te poseban tekila i ceviche bar. Cijene se razlikuju ovisno o odabranom apartmanu ili vili.

Loisaba Star Beds, Laikipia, Kenija

Kreveti u ovom odmaralištu u Keniji ručno su izrađeni na podignutim drvenim platformama. Svaki krevet ima točkiće pa se može izvući na terasu.

Smješteni u centru Laikipia okruga, po dolasku će vas dočekati Samburu i Laikipiak Maasai ratnici.

Jedno noćenje za dvije osobe košta 357 funti. Za solo putnike to je 741 funti po noći. Cijena je dio punog pansiona koji uključuje alkoholna pića, safari i šetnje.

Forsthofalm, Austrija 

Forsthofalm je eko hotel smješten u austrijskim Alpama, s posebnim dodatkom za goste koji žele spavati na otvorenom.

Usred šume nalazi se bračni krevet, mali sto i dvije stolice. Nakon noći u šumskom apartmanu, gosti se mogu vratiti u hotel i uživati u sadržajima, uključujući grijani bazen na krovu i besplatne časove joge.

Iskustvo košta oko 124 funte, a uključuje i bocu šampanjca.

Tswalu Kalahari, Južna Afrika

Malori, koji se na lokalnom jeziku prevodi kao “sanjar”, nudi mnoštvo prilika za zabavu.

Smješteno na sredini rezervata, ovo odmaralište s pet zvjezdica ima podignutu platformu s krovom od slame za zaštitu. Gosti mogu odabrati spavanje pod slamnatim krovom ili pod noćnim nebom, s panoramskim pogledom na prostrane ravnice Green Kalaharija.

Ostrvo Milaidhoo, Maldivi

U sklopu svog boravka u Milaidhoo Villi, gosti mogu rezervisati noć na privatnoj pješčanoj plaži.

U ponudi je i telefon ako se tokom noći pojave problemi.

Doživljaj započinje čak i prije nego što ste na ostrvu, s krstarenjem uz delfine i šampanjcem kojeg služi lični batler.