Moćne muzičarke predvode Sea Star festival

Sea Star otvara ljetnu festivalsku sezonu u regionu, a listu izvođača čini sjajna internacionalna i regionalna selekcija muzičarki. U svijetu u kome je i dalje više muških izvođača, umaški festival svoje predstoječe izdanje gradi na snazi i uticaju umjetnica koje kreiraju svjetske top liste i trendove.

Listu hedlajnera u laguni Stella Maris 27. i 28. maja predvode hip hop zvijezda Iggy Azalea i techno kraljica Amelie Lens, uz koje će nastupiti i Konstrakta, Senidah, Mimi Mercedez, Insolate, Tijana T, Adiel, Brina Knauss, Tam, Muha i Virgin Helena.

Iggy Azalea od 2006. do danas, postala je jedno od nezaobilaznih muzičkih imena nove generacije, a kao bijela žena u hip-hopu morala je dugo da se dokazuje. Talenat, upornost i fokus njena su snaga od samog početka. Zato danas nosi titulu hip-hop superzvijezde, a njen dolazak na Sea Star festival jedna je od rijetkih evropskih ekskluziva ovog ljeta, ali i prilika da publika uživo čuje njene hip–hop megahitove “Fancy”, “My World” i “Problems”.

Nakon što je pokorila neke od najvećih evropskih i svjetskih festivala i više puta osvojila kolosalni podijum EXIT mts Dance Arene, 27. maja ove godine, Amelie Lens bit će zadužena za jake bas frekvencije na Sea Star festivalu u Umagu. Eklektičnim DJ setovima u kojima donosi techno budućnosti kombinovan s old school elementima, Amelie Lens osvojila je najveće svjetske festivale kao što su Coachella, Awakenings i Time Warp. Uz Amelie na ovogodišnjem Sea Staru nastupit će i italijanska DJ zvijezda Adiel te slovenska techno miljenica Brina Knauss uz neizostavne regionalne zvijezde svjetskog glasa Tijanu T, Insolate i Virgin Helenu.

U Hrvatsku premijerno stiže i trenutno najpopularnija regionalna zvijezda Ana Đurić Konstrakta, srpska muzičarka, koja je atipičnim zvukom pjesme „In Corpore Sano“ pomela konkurenciju na Beoviziji i predstavljaće Srbiju na Eurosongu. Ne prestaje oduševljavati i publiku i medije ovih prostora, a potvrda nastupa na Sea Staru stigla je u sedmici kad se popela na prvo mjesto hrvatske Billboard liste i svim regionalnim You Tube trendovima!

Trap kraljica Balkana Senidah, vraća se na Sea Star s mnoštvom novih hitova koji već po izlasku broje milionske preglede, a moćni ženski gang upotpuniće jedno od zaštitnih lica srpske hip hop scene Mimi Mercedes i sjajne mlade nade regije Muha Tam.

Svi Exitovi festivali svoj identitet grade i na promociji muzičkih, kulturnih te ljudskih vrijednosti, a polna ravnopravnost na svim nivoima rada zauvijek će biti u fokusu. Ovogodišnji line up Sea Stara svojim će primjerom pokazati kako je moguće napraviti razliku. Uz mnoge izvođačice u lagunu stiže i niz odličnih muzičara koje čine Dubioza Kolektiv, Meduza, Topic, Vojko V, Farrago, Buč Kesidi, Buntai, KUKU$ i brojni drugi.

Osim regularnih festivalskih ulaznica po cijeni od 79 KM u ponudi je i omiljena prodajna akcija 4+1 gdje se uz 4 kupljene ulaznice jedna dobija na poklon, kao i jednodnevne ulaznice po promo cijeni od 47 KM, uz uštedu od čak 35%.

Kompletna ponuda ulaznica i smještaja može se pronaći na Ulaznice sekciji službenih stranica festivala. Sve ulaznice, smještaji i prevozi za Sea Star kupljeni dosad na službenim prodajnim mjestima vrijede i za izdanje 2022. godine.