Mnogo stilova, a sve sa ukusom!

Mješavina stilova koji koegzistiraju u harmoniji u svakoj sobi, neutralne boje i prirodni materijali koji više odgovaraju dizajnu nekakve kancelarije a ne životnog prostora – ovako bi se u samo nekoliko riječi mogao opisati ovaj dom.

 

Cilj dizajna je od starta bio jasan: kreirati vanvremenske, prijatne i udobne prostorije koje će domaćinima ali i njihovim gostima pružiti mir i spokoj. Zato i ne čudi što su jednostavne i organske linije u dizajnu kao i pedantan odabir detalja i namještaja u svakom prostoru bile apsolutni prioritet u svim dijelovima enterijera.

Svrha je bila da se naprave jedinstveni prostori, definisani njihovim zidovima koji se kreću od letvica sa bijelim lakiranim lajsnama, preko mermera, do onih obloženih prirodnim drvetom. Svi oni su zauzvrat ujedinjeni sa istim elementom: borovim daskama koje se nalaze u svakom kutku doma.

Elementi namještaja i dodataka su pažljivo odabrani i postavljeni tako da zapravo djeluju kao jedinstveni i simbolični komadi u smislu njihovog dizajna. Odabrani su da budu izloženi kao umjetnička djela, a istovremeno ispunjavaju svoju osnovnu funkciju, stvarajući tako izuzetno prijatnu i harmoničnu atmosferu.

Inovativni dizajn, priroda i tradicionalni materijali još jednom su potvrdili svoju dominaciju u svetu dekoracije enterijera. Uostalom, i sami imate prilike da vidite kako je zaista moguće pomješati različite elemente u jednom domu, a pritom postići savršenu ravnotežu među njima.