ZABAVA NA VITALIA ŠTANDU Zijah Sokolović oduševio mališane na Dječijem sajmu u Banjaluci

Djeca, ali i stariji koji su danas posjetili banjalučki Dječiji sajam, zahvaljujući kompaniji “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice, imali su priliku da uživaju u predstavi “Kobajagi donijela me roda” koju je izveo poznati glumac Zijah Sokolović.

Predstava kroz šaljive dosjetke glumca odgovara na jednu od najuzbudljivijih tajni o vlastitom porijeklu, a nastala je 1993. godine u Beču.

“Tajna sopstvenog porijeka je jedna od najuzbudljivijih koja se pred dijete postavlja od trenutka kada stekne svijest o sebi. U današnje vrije komunikacija, kompjutera i televizije i najmlađi se smiju pričama ‘o rodi  i bebama koje mame i tate nalaze u kupusu’. Želio sam da rođenje, nastanak života, u formi predstave bude ‘kao’ prirodno i istinito i razumljivo, sa mjerom i ukusom, a ipak bez vulgarizacije, uztezanja i zaplitanja u mutne metafore.  Ova vrlo neobična i interesantna predstava uz osmijeh na najprirodniji i najprijatniji način bi trebala da napravi mali korak prema umjetnosti”, rekao je Zijah Sokolović.

Osim predstave, djeca su na Vitalia štandu mogli da nauče više o mlijeku zahvaljujući interaktivnoj tabli “Put mlijeka” i lavirintu “Vitalia mliječna bajka”, muzu improvizovane kravice, nauče kako funkcioniše život na farmi te vide još zanimljivih detalja o procesu proizvodnje mlijeka i zabave se crtajući i bojeći Vitalia bojanke.  Za sve one koji su htjeli da zabilježe uspomene sa sajma, tu je bio i foto wall.

“’Mlijekoprodukt” poseban fokus stavlja na djecu i njihovo sretno i zdravo odrastanje, zbog toga nam je zadovoljstvo što smo dio Dječijeg sajma u Banjaluci. Kroz brojne sadržaje koje smo pripremili da sajmu nastojimo da ukažemo na veliki značaj konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda u dječijem uzrastu. Posebno nam je drago što smo mališane danas obradovali predstavom sa Zijahom i omiljenim mliječnim proizvodima koji su neophodni za pravilan rast i razvoj. Zijah Sokolović je dobro poznato ime uz čije su bajke odrastale generacije, i čast nam je što je dio naše kampanje ‘Vitalia mliječna bajka'”, rekao je Vlado Sandić, predstavnik kompanije Mlijekoprodukt.