Mirjane Mikulec ima novu knjigu: Ovaj put je pisala o uređenju podstanarskog doma

Svestrana zagrebačka dizajnerka enterijera Mirjana Mikulec održala je promociju nove knjige „Privremeni dom“ posvećene uređenju stanova za dnevni ili dugoročni najam, kao i apartmana te luksuznih vila.

Upravo nedostatak topline i udobnosti u stanovima koji nisu naš životni prostor, već povremene stanice, kao i porast popularnosti stanova za jednokratni najam bili su glavna motivacija Mirjani Mikulec da počne pisati svoju 12. knjigu.

“Mislim da svi znaju iz vlastitog iskustva koliko je važno u takvim prostorima, bez obzira bili oni opremljeni povoljnim ili skupocjenim materijalima, namještajem i detaljima, postići udobnu atmosferu i učiniti ga atraktivnim. Ljepota enterijera pomaže nam da ga vrlo brzo osjetimo nekako svojim i opustimo se kao da smo kod kuće. Planiranjem i pametnim rješenjima možemo sve to stvoriti i učiniti ih jedinstvenim mjestima”, objašnjava poznata dizajnerka enterijera.

Knjiga donosi brojne primjere stanova, vila i apartmana koje potpisuje arhitektonski studio Mirjane Mikulec, ali i druge inovativne primjere enterijera koji mogu biti odličan izvor inspiracije. Ujedno, knjiga će biti od pomoći svima, bez obzira na budžet kojim raspolažu, a spremaju se na djelimično ili kompletno uređenje prostora.

(Izvor: Living, foto: Darko Mihalić)