Brojne regionalne zvijezde na dodjeli MAC priznanja

Beogradska arena Štark sinoć je ugostila brojne regionalne muzičke zvijezde na dodjeli prvih regionalnih muzičkih priznanja Music Award Ceremony (MAC).

Pred sami počekatak svečanosti dodjele nagrada, crvenim tepihom ispred arene prošetalo se gotovo 200 VIP gostiju, među kojima i Željko Joksimović, Emina Jahović, Jelena Rozga, Sergej Ćetković, Nataša Bekvalac, Marija Šerifović, Aleksandra Radović, Petar Grašo, Stefan Đurić Rasta, Jelena Veljača, Milan Kalinić i mnogi drugi.

MAC je otvorila Marija Šerifović izvedbom pjesme “11” u pratnji simfonijskog orkestra. Potom je Rozga izvela svoju novu emotivnu baladu “Moja proljeće”, a publiku na noge podigao je Joksimović svojim itom “Milimetar”.

Grašo je uz klavirsku pratnju izveo pjesmu “Ako te pitaju”, a Nataša Bekvalac također je privukla pažnju publike svojim emotivnim nastupom.

Nakon prebrojanih glasova glasača iz cijelog svijeta, koji su svoje favorite birali online putem zvanične MAC stranice, te SMS glasova publike iz regiona, Tropiko bend i Leksington bend osvojili su nagrade za najbolje pop izvođače.

Dobitnici rep nagrada su Sennidah i rep grupa “Who See”.

Rock priznanja dobili su grupe Parni valjak i Bajaga i Instruktori.

Nagradu za najbolju modernu dance pjesmu dobili su Rasta i “Magla bend”, dok je Karolina Gočeva dobila nagradu za najbolju etno world pjesmu.

Aca Lukas osvojio je nagradu za koncert godine, koji je održao u beogradskoj Štark areni, mjestu sinoćnje MAC svečanosti.

Nagradu za najbolju modernu i tradicionalnu folk pjesmu osvojila je Milica Pavlović.

Jelena Karleuša i Aca Lukas te Emina Jahović i Željko Joksimović osvojili su nagradu za najbolju kolaboraciju.

Podsjećamo, sve pjesme koje su se borile za MAC nagrade nominovale su radio stanice iz regiona, a publika je glasala putem online glasanja.

Organizatori MAC-a, ekipa iz produkcije Skymusic, kazali su kako je interesovanje glasača i publike za sinoćnjim spektaklom prevazišlo sva njihova očekivanja. Oni stoga najavljuju nastavak MAC priče.

(Klix, foto: Tv Prva)