Ministri građevinarstva regiona danas u Banjaluci

U Banjaluci danas počinje dvodnevna Konferencija „Unapređenje energetske efikasnosti u građevinarstvu kao pokretač privrednog razvoja“.

Organizator Konferencije je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske a očekuje se dolazak oko 250 eminetnih stručnjaka iz oblasti energetske efikasnosti. Konferencija se održava u Hotelu „Bosna“ (Kristalna dvorana), a početak Konferencije je u 12.00 časova.

Povodom Konferencije u Banja Luku dolaze Zorana Mihajlović, potpredsjednik Vlade Republike Srbije, Lovro Kuščević, ministar graditeljstva Republike Hrvatske, Jospi Martić, ministar prostornog uređenja Federacije BiH te Sezin Sinanoglu, rezidentni koordinator UN i rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH.

Protokolom su predviđene sljedeće aktivnosti:

11:00 – Sastanak ministara – Kabinet ministra (Trg Republike 1, peti sprat)
(Medijima će biti omogućeno fotografisanje i snimanje kadrova sastanka)
12:00 – Svečano otvaranje Konferencije (Hotel „Bosna“ – fotografisanje i snimanje kadrova)
12.40 – Pres konferencija ministara Republike Srpske, Republike Srbije, Republike Hrvatske, Federacije BiH (pres sala u Hotelu „Bosna“)
13:20 – Obilazak radova na zgradi Prirodno- matematičkog fakulteta u Banjoj Luci ( dr Mladena Stojanovića 2, u neposrednoj blizini Adiministrativnog centra Vlade). Radovi na rekonstrukciji zgrade provode se u okviru projekta „Energetska efikasnost u BiH“, koji se implementira kroz kredit Svjetske banke i uz pomoć UNDP-a. Izjave za medije ispred zgrade Fakulteta.