HUMANITARNI ROTARI BAL: Doniran AED uređaj Banskom dvoru i novčane nagrade studentima Akademije umjetnosti

“Humanitarni Rotari bal 2019” u organizaciji Rotari kluba Banjaluka održan je večeras u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

Ove godine Rotari klub Banja Luka proslavio je jubilej od 85 godina od osnivanja i 20 godina od reosnivanja i tim povodom, predstavnici Rotari kluba Banjaluka donirali su AED uređaj (automatski eksterni defibrilator) direktoru KC Banski dvor Mladenu Matoviću.

Radi se o uređaju koji pruža neophodnu prvu pomoć osobama u slučaju srčanog zastoja do dolaska Hitne pomoći. Ovo je prvi defibrilator koji će biti postavljen u javnom prostoru, a KC Banski dvor je upravo mjesto gdje se svakodnevno okuplja veliki broj naših građana.

“Veoma mi je drago da se uspješno nastavlja saradnja Rotari kluba Banjaluka kroz još jedan humanitarni Rotary bal u Banskom dvoru. Posebno zadovoljstvo i veliku privilegiju osjećam što je Banski dvor od večeras bogatiji za jedan jedinstven uređaj za spašavanje života, prvi takve vrste u ustanovi u Banjaluci. Veliko hvala u ime Banskog dvora donatoru koji je prepoznao značaj i rad Banskog dvora kao jedne on najfrekventnijih i najposjećenijih ustanova kulture u čitavoj Bosni i Hercegovini”, rekao je direktor Banskog dvora Mladen Matović.

Sredstva za ovu donaciju su obezbijeđena kroz donatorsku veče “Humanitarnog bala i sredstava granta distrikta 1910.

U okviru programa “Humanitarnog Rotari bala 2019” uručene su i jednokratne stipendije/nagrade studentima Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci sa sva tri studijska programa (dramski, likovni i muzički) sa najboljim uspjehom.

“Prije 15 godina i ja sam bio student i dobio stipendiju Rotari kluba, kao predsjednik ove godine ja nisam mogao ništa drugo da uradim nego da ponovim to isto i da opet studentima, koji završavaju Akademiju i kojima je novac najpotrebniji, pomognem”, ističe predsjednik Rotari kluba Banjaluka Mladen Miljanović.

Gradonačelnik Igor Radojičić pozdravio je aktivnost Rotari kluba Banjaluka, jer je riječ o humanitarnim aktivnostima.

„Rotari klub umrežava Banjaluku u globalne organizacije, a nama je u interesu da naš grad bude povezan sa regijom i cijelim svijetom“, rekao je Radojičić.

U organizaciji Inner Wheel kluba Banjaluka na humanitarnom balu održana je i tombola sa vrijednim nagradama, a prikupljena sredstva iskoristiće se u humanitarne svrhe.

(banjaluka.net)