ANTONIOLUPI CRISTALMOOD: Otporan poput kamena, proziran kao kristal

Antoniolupi ‘s cristalmood je inovativni materijal, patentiran od strane antoniolupija, koji poetski suprotstavlja naizgled suprotne karakteristike čvrste ali lagane. Otporan je poput kamena, ali i providan poput kristala. Bilo da se radi o kupatilskim umivaonicima ili kadama, materijal je u stanju da realizuje izrazito skulpturalne, dramatične i odvažne dizajne koji izgledaju lagano. Daje sjajna, obojena i prozirna svojstva koja naglašavaju međusobnu igru ​​svjetlosti, refleksije i prelamanja jer njegovi proizvodi postavljaju vodu kao protagonista.

 

 

MATERIJAL I ZANAT

Antoniolupi cristalmood – materijal je rezultat stalnog istraživanja i razvoja italijanskog brenda za opremanje kupatila. Rješenje stvara objekte mekog oblika koji teže oko 30% manje od uobičajenih, a sve to vodi vraća ulogu glavnog junaka. Njegova transparentnost omogućava posmatranje protoka tečnosti u kade ili umivaonike. Raznolikost od 12 boja dodatno podiže dizajn.

Cristalmood zahtijeva složen zanat. Smola se ručno sipa u kalupe a kada se jednom očvrsnu i izvuku, objekti se moraju završiti brušenjem i poliranjem kako bi se uklonile nesavršenosti iznutra i izvana. Svaki proizvod je jedinstven zbog svoje ručno izrađene prirode, pokazujući male razlike u bojama, veličini i malim zračnim mjehurićima koji mu daju dušu i autentičnost.

 

 

POETIČNE, LAGANE KADE

Dizajniran od strane AL studio designa, reflex je nova kada realizovana kroz cristalmood. Odlikuje se čistim ovalnim oblikom koji je vrlo ergonomski jer se lagano naginje prema unutra prema svojoj bazi. Oblik kristalne posude prikazuje međusobnu igru ​​dok voda ulazi iz tankog, samostojećeg miksera. Borghi kada takođe zadivljuje svojom ovalnom formom. Suptilne ivice stvaraju čist, prostran i ergonomski volumen koji se čini kao da lebdi u prostoru zahvaljujući svojoj uskoj bazi. Rezultat otkriva modernu estetiku koja odgovara njegovom inovativnom materijalu.

 

 

SKULPTURALNI, KONTRASTNI UMIVAONICI

 

Poput istoimene kade, umivaonik Borghi – kreiran u saradnji sa Gumdesign – je skulpturalni komad kupatilskog namještaja. Njegov geometrijski oblik nagovještava njegovu toskansku inspiraciju. Prirodna ili pržena baza od plute dizajna može se miješati i upariti u preko 300 neočekivanih kombinacija koje su u kontrastu materijala, tekstura i nijansi. Dizajniran u suradnji s Carlom Colombom , umivaonik album pojačava dragocjene refleksije materijala cristalmood s postoljima od mramora, koji su vrlo prikladni za profinjene prostore. Čista, minimalna zapremina sudopera dostupna je u dva različita oblika. Pomaže u stvaranju poezije suprotnosti dok se oko mijenja između jake, čvrste baze i prozirnog bazena. Na kraju, toplina i sjaj bronzanih i mesinganih miksera su u interakciji sa umivaonicima u boji.Umivaonik od opale potiče svoju geometriju i karakter iz istoimenog dragog kamena. Višeslojna slika bazena – poput dragulja – uživa u spontanim, obojenim odsjajima dok se voda ulijeva. Vrh može biti podržan mermernim postoljem ili obješen sa slično neprozirnom zapreminom. Ovi desetougaoni ili okrugli oblici upućuju na klasičnu ljepotu arhetipske arhitekture kako bi komponirali sveukupno uravnotežene proporcije.

Astro i Aura umivaonici  pojavljuju  se kao tečni , ali učvršćeni oblici u isto vrijeme. Kao da se kocka leda polako topi, dva samostojeća sudopera mijenjaju oblik s vodom. Bazen Aure ima geometriju koja nagovještava da je isklesan silinom tekuće tečnosti a Astro umivaonik, dok je odlučniji kao da je oblikovan kamenom koji pada odozgo.