Koncept za moderne putnike

Ljudi koji dosta putuju i vrijeme provode po hotelskim sobama najbolje znaju koliko je važno da prostor gdje se odsjeda bude udoban i ugodan, da podsjeća na dom. “Zoku”, što na japanskom znači porodica, klan ili pleme, je novi holandski brend koji je osmislio drugačiji, moderniji koncept hotelskog smještaja. Ali, ne samo to, pokazali su i inteligentan način za maksimalno korištenje malog prostora.

Naime, “Zoku” apartmani od 30 i 24 kvadratna metra osmišljeni su kao hibridni prostor za one koji putuju i odsjedaju duži vremenski period u hotelu, tako da im ovi apartmani služe kao privremeni dom u kojem mogu spremati hranu, raditi, primati goste… “Zoku” apartmani imaju prostor za spavanje, prostor dnevnog boravka, kuhinju i trpezarijski sto, mali prostor za rad i naravno kupatilo.

U standardnim hotelskim sobama uvijek dominiraju kreveti. Ovdje trpezarijski sto ima centralno mjesto u prostoru. Može se koristiti za rad, ručanje, druženje sa gostima, a tu je i dvosjed za odmaranje i gledanje TV-a smještenog u sistem elemenata za odlaganje. Baš iznad tog sistema je napravljena galerija za veliki krevet koja se može otvoriti ili zatvoriti, a do koje se stiže stepenicama na izvlačenje.

Upravo u tom sistemu je mnoštvo prostora za odlaganje u vidu ladica, uključujući i improvizovani radni sto.
Kuhinja, iako mala, opremljena je posuđem, mikrotalasnom, rernom, frižiderom i čak mašinom za pranje suđa.
U skladu s idejom, prostor odiše modernim stilom, opremljen poznatim danskim namještajem “Muuto” i zabavnim dekorima.

Zoku-loft-hotel-amsterdam-nuova-concezione-di-albergo-ideale-per-lavoro-e-vita-comune-by-Concrete-Architectural-ddarcart-06

zoku-bunk-banner

private15

private3

modern-loft-4

interior-modern-loft

6-a-closer-look-at-the-zoku-loft