Kako urediti prazne ćoškove po kući

U većini domova svaki kutak je važan, odnosno potrebno je da bude dobro iskorišten. Ali čak i u domovima koji nemaju problem sa nedostatkom prostora ne treba da postoje zanemarani, zatrpani ili čak prazni ćoškovi. To jednostavno kvari cjelokupnu sliku enterijera a i stvaraju se ti neki čudni prostori s kojima ne znamo šta da radimo.

Ako u svom domu imate neki ćošak kojem ne uspjevate naći namjenu, ili ne znate kako ga urediti evo nekoliko sjajnih ideja koje će povećati vrijednost vašeg doma jer ćete dobiti nove sadržaje.

Kutak za sjedenje ili čitanje

cosak za citanje

Kreirajte udobni kutak za sjedenje ili čitanje od ugla koji je djelovao neugledno i neupotrebljivo.

dekor dizajn ideje

U skladu sa stilom ostatka vašeg doma, odaberite udobnu fotelju i ako ima prostora mali sto na koji semože postaviti lampa (koju kpžete postaviti i na zid, ako je tako praktičnija).

uglovi kako ih urediti

Dodatni detalji mogu biti police, biljke u saksijama…

Zona za spavanje

interijer-dekor-dizajn-ideje (7)

Ako imate dovoljno prostora, postavite divan u taj dio svog stana. Kreirajte udobni kutak za drijemanje ili čak krevet na kojem može spavati gost.

interijer-dekor-dizajn-ideje (8)

Kutak za objedovanje

kutak za objedovanje

Ako imate maleni dio u svojoj dnevnoj sobi ili kuhinji koji do sada niste koristili, zašto ga ne biste pretvorili u kutak za objedovanje? Stavite ugaonu ili zaobljenu sofu, nekoliko tapaciranih stolica i taburea, ili sto i stolice jednostavnog dizajna i nemasivnog materijala koji neće vizuelno opteretitit prostor.

Prostor za odlaganje

dekor

Neobični kutak može biti idealan prostor za odlaganje stvari. Otvorene police su još jedna sjajna ideja, posebno u malim prostorima, jer nikada neće izgledati glomazno. Ili pak sto ili vitrina odgovarajuće veličine.

police u coskovima

kako urediti coskove

Umjetnički kutak

kako urediti svaki kutak u domu

Ako imate dosta slika, razglednica ili umjetničkih djela koja želite izložiti, pretvorite ovaj prostor u svoju zidnu galeriju. Osmislite jedinstveni stil izlaganja i budite mu vjerni.

slike po coskovima