Za više svjetla u domu pravilno postavite ogledala

Ogledalo je svestran element, jer, osim svojih osnovnih funkcija, uspješno se uklapa u bilo koji stil uređenja i slaže se uz sve boje. Pozicija ogledala je presudna za postizanje dodatnog sjaja i svjetlosti jer odraz svjetla u ogledalu može postići vizuelni osjećaj većeg prostora.

Njihov dekorativni karakter ogleda se u reflektovanju svjetla i u najtamnije dijelove prostorije. Mogu se kombinovati na različite načine u prostoru. Nekoliko ogledala različitog oblika i dizajna, s jednostavnim okvirom, možete postaviti na isti zid, uzimajući u obzir proporcije ogledala u odnosu na veličinu zida. Takodje ovaj ukras može biti zanimljiv detalj u dnevnoj sobi iznad kredenca.

Ne postavljajte malo ogledalo na veliki zid jer nećete postići efekt koji želite, zbog nesrazmjernog odnosa dimenzija ogledala i zida. Najidealnije rješenje za pozicioniranje ogledala u prostoru, jeste da ogledalo zanimljivog i jedinstvenog dizajna, koje ujedno ima velike dimenzije, stavite kao središnji ukras na zidu.

Danas na tržištu postoji veliki izbor okvira, različitih dizajna i materijala, od onih jednostavnih  do glamuroznih i luksuznih. Na vama je da odaberete koji vam se sviđa prema vlastitom stilu.


19-630x419

102-630x472

82-630x505

142-630x630

122-630x630

112

32

52Izvor- architectureartdesigns.com