Kako kombinovati stolice različitih stilova, a da to izgleda dobro

Znate onaj eklektični trend kombinovanja stolica različitih stilova, boja, materijala za jednim stolom? Toliko je postao popularan da je prevazišao trpezarije i preselio se u trendi restorane, barove, kafiće…

Ako ste pomislili da je to lako: izabereš nekoliko stolica, što različitijih, postaviš ih za sto i gotovo! Vrlo moguće je da ste se prevarili. Nerijetko to izgleda… jednostavno pogrešno, ni privlačno, ni stilski zanimljivo…

Ukoliko vas ovaj trend privlači, ali još ga niste uspjeli izvesti kako treba, evo npet načina kako da različite stolice iskombinujete suptilno i dekorativno.

Iste stolice, različite boje

kako kombinovati razlicite stolice

Kombinovanje stolica različitih stilova i izrade je puno zanimljivije, ali ako vam to previše odudara od formalne trpezarije zanimljiv efekat možete postići istim stolicama različitih boja.

Ista boja, različite stolice

razlicite stolice za trpezarijskim stolom

Ovaj trik poslužiće vam da postignete željeni efekat na suptilan način.

Naglasite stolicu za čelu stola

Ne samo da može izgledati dobro, ovakvo kombinovanje stolica je i praktično. Posebno ako nemate dovoljno istih stolica.

Kombinujte klupu i stolice

Trpezarijske klupe su apsolutni hit. Istina, nisu najbolji izbor ako želite udobnost ali su idealan način da dobijete više prostora za sjedenje, unošenje tradicionalnog u savremeni prostor i bez obzira na stilove možete ih kombinovati sa svakim stolicama.

Objedinite materijale

Unificiranost u različitosti nekad se može tražiti i u materijalima. Ako imate nešto posebno, na primjer starinske stolice od punog drveta objedinite ih oko jednosg stola, bez obzira što su različitog stila.

Probajte onda ubaciti jedan moderan model. Ako funkcioniše – odlično, a ako ne jednostavno ga maknite.