JACOB & CO. gradi “KRISTALNU KRUNU” u Dubajiu

Nova rezidencijalna kompanija Jacob & Co. uskoro bi mogla da bude krunski dragulj na horizontu Dubaija.

Ove nedelje, brend luksuznih satova i nakita otkrio je da će ući na tržište nekretnina nakon što je potpisao ugovor da dizajnira ono za šta tvrdi da će biti jedan od najviših nebodera na svijetu. Brend se udružio sa kompanijom Binghatti, kako bi izgradio ko-brendiranu zgradu od 100 spratova u Biznis Beju, srcu finansijskog okruga Dubaija. Prikladno nazvan Burj Binghatti Jacob & Co Residences, takozvani “hipertoranj” će se sastojati od jedinica sa dve i tri spavaće sobe, pored pet penthausa nazvanih po vodećim časovnicima brenda.

„Oba naša brenda su rođena iz čiste želje da se postigne ono što ruši granice. Ono što je Binghatti uradio u oblasti nekretnina kreiranjem brenda kroz posebnu filozofiju dizajna i arhitektonski identitet veoma je slično onome što je Jacob & Co. uradio u svijetu nakita i horologije“, rekao je Muhamed Bingati, izvršni direktor istoimene kompanije za nekretnine.

Toranj će odražavati bogato nasljeđe Jacob & Co. na više načina. Konkretno, spoljašnja silueta će podsjećati na fino sječene dragulje kompanije, dok tornjevi u obliku dijamanta na vrhu strukture oponašaju stvarnu krunu. „Ovo je vrhunac luksuznog narativa u ovoj evokativnoj konstrukciji, prepoznatljiva karakteristika koja dodaje veličanstvenost obrisu grada“, rekao je Muhamed.

Sama zgrada će nuditi sve od privatnog kluba članova i infinity bazena do luksuznog spa centra i teretane. Stanari će takođe imati pristup namjenskom timu konsijerža, šofera ili čak telohranitelja za dodatnu bezbjednost.

Od početnih rezidencija, dvosobne jedinice će biti dostupne u okviru The Sapphire Suite Collection, dok će Emerald Suite Collection obuhvatati jedinice sa tri spavaće sobe. A ako ste zainteresovani za penthause, imaćete tri na izbor: Fleurs De Jardin, Astronomia i Billionaire. „Kao što ime sugeriše, Penthaus milijardera je dragulj hipertornja u kruni“, rekao je predsjednik Jacob & Co., Jakob Arab u saopštenju.