Izabrani pobjednici petog m:tel App takmičenja

U petom ciklusu m:tel App takmičenja za srednjoškolce iz Bosne i Hercegovine u kreiranju mobilnih aplikacija za Android ili iOS, ove godine su na državnom nivou za najboljih pet odabrane aplikacije iz Banjaluke, Modriče, Visokog, Gradiške i Doboja.

Najboljih pet aplikacija koje su stigle na adresu m:tel-a, po ocjeni stručnog žirija, pobjednici su ovog takmičenja, čime stiču pravo učešća na regionalnom takmičenju, gdje će se takmičiti sa svojim vršnjacima iz Srbije i Crne Gore.

Pobjedničke aplikacije petog državnog m:tel App takmičenja iz BiH su:

·        SteamGate – Gimnazija Banja Luka, mobilna aplikacija koja upotpunjuje iskustvo istraživanja i učenja raznih naučnih polja pomoću tehnologije proširene realnosti.

·        Dnevnik pčelarstva – Srednjoškolski centar „Jovan Cvijić“ Modriča,  moderna aplikacija namijenjena pčelarima da u realnom vremenu dobiju informacije sa pčelinjaka.

·        myTour – Mješovita srednja škola „Hazim Šabanović“ Visoko, aplikacija koja predstavlja interaktivni turistički vodič koji će korisnicima pružiti sliku Bosne i Hercegovine sa svojim kulturnim i prirodnim bogatstvima.

·        HomeForMe – Tehnička škola Gradiška, aplikacija namijenjena kao pomoć pri dizajniranju kuće ili stana, razmjenu ideja i AR pomoć za dizajn prostorija.

·        Sanguis, Saobraćajna i elektro škola Doboj, aplikacija humanitarnog karaktera koja ima za cilj da poveže dobrovoljne davaoce krvi sa onima kojima je krv potrebna.

Peti ciklus m:tel app takmičenje je obilježio veliki broj timova sa inovativnim idejama i kvalitetnim aplikacijama. Zahvaljujemo svim učesnicima i pozivamo sve srednjoškolce u Bosni i Hercegovini da se pripreme za novi ciklus m:tel App takmičenja koji je predviđen početkom oktobra ove godine.

Autorima i mentorima izabranih aplikacija želimo puno uspjeha na regionalnom takmičenju a svako od njih biće nagrađen odličnim OnePlus Nord N10 6/128 mobilnim telefonom.

Podržavamo znanje!

(PR)