Inspiracija za praznične dekoracije: Crvena donosi radost

Praznici stižu, vrijeme je da podvučemo crtu za još jednu godinu koja je iza nas i da na optimističan način obilježimo početak nove.

Decembar je tradicionalno mjesec kada se praznični duh uvlači u naše gradove i domove, što propratimo prikladnim dekorima, kojima težimo stvaranju atmosfere radosti, topline, zajedništva…

bozicne-dekoracije

Iako nam ovaj decembar još uvijek uskraćuje snijeg, nama ne manjka prazničnog duha i kreativnih ideja, te ćemo vam redovno predlagati ideje u kojima će svako naći nešto za sebe i svoj stil uređenja.

Za danas smo izabrali tradicionalne primjere novogodišnjih dekoracija, koje će vas, nadamo se, vratiti u djetinjstvo i inspirisati za uređenje.

Christmas tree with presents and fireplace with stockings

Tradicionalni novogodišnji ukrasi su nešto s čim smo svi odrasli. Oni podrazumijevaju zelenu jelku, sjajne kuglice,  trake, slatkiše i čarape za poklone.

Većina nas novogodišnje ukrase povezuje sa crvenom bojom kao simbolom jabuke, novog rađanja i početka, zelenom bojom zimzelenog drveta koja simbolizuje vječni život, te bijelom bojom čistoće, zime i snijega.

tradicionalne-bozicne-carape

Ove boje su tradicionalne praznične boje, a ako i vi želite da se vratite u djetinjstvo, onda je ovo način na koji treba da ukrasite svoj dom.

Jelku ukrasite na tradicionalan način, a na sto, police i stepenice postavite ukrase od zimzelenog bilja, crvenih svijeća i šarenih slatkiša, a ubacite i dekore u sjajnim zlatnim i srebrnim bojama.

novogodisnji ukras za sto

bozicni-lampioni

crveno-bijeli-bozici-ukrasi