Zlatna kao savršen dekor za praznike

Zaželjeli ste se kraljevskog ugođaja na Badnjak, a dojadila vam je crvena boja? Odlučite se za novu kombinaciju i ovoga puta u zlatnoj boji i na taj način postignite pravi plemićki ugođaj.

 

Image credit: Future/ Tim Young

 

Dekorišite vaše drvce zlatnim kuglicama različite veličine, a ako ste za još hrabriju varijantu, bor možete poprskati zlatnim sprejem ili ove godine nabaviti potpuno zlatnu jelku ili bor. Uz božićne kuglice i druge ukrase tipične za blagdane na kraju godine, razmislite o ukrašavanju nekih grana mašnama u zlatnoj tkanini, a drugih u baršunu u boji za šik i šokantan dodir. Takođe razmislite o zlatnom perju, malim elementima koji će unijeti lakoću u vaše božićno drvce.

 

livemaster.com

 

Svijetla i elegantna, sofisticirana i topla, zlatni ukras savršen je za udah prazničnog duha u naš interijer.

Koliko god romantično željeli, svijeće su neophodan dodatak za proslavu kraja godine . Mnoge izdavačke kuće i robne marke nude svijeće, kao i svijetleće svijećnjake i držače za čajnu svijeću. A za blistav efekt, poigrajte se dekorativnom tehnikom nakupljanja.

 

livemaster.com

 

livemaster.com

 

livemaster.com

 

Pokloni neka budu u skladu s borom ili jelkom. Dakle, uzmite zlatni, ljubičasti papir ili neki sjajni papir u srodnoj boji, primjerice pink ili boju ciklame i darove postavite uz bor. One lošije umotane, naravno, stavite pozadi.

Na praznični sto, možete staviti zlatne svjećnjake, par kugli i dobićete savršenu kombinaciju.