Ideje za ​​kuhinje krem boje

Ideje za krem ​​kuhinju uvijek su tople i privlačne, bilo da se radi o klasičnim sobama u stilu Shaker-a ili super-modernim, modernim prostorima. Krajnje neutralno, jednako je bezvremeno kao i bijelo ili sivo, ali sunčanije i ugodnije za veće ili kuhinje bez gladi koje će se osjećati manje kao kod kuće u hladnijim tonovima. Postoji čitav niz  nijanse krem boje za izbor-od elegantnih, tek bijelih, poput slonovače, krede i alabastera, do sivih krema, poput taupe i kamena, te zemljanijih nijansi, poput lana.

Kremaste kuhinje izgledaju fenomenalno i s drugim bojama – blijedoplave do tamnoplave, rumenilo ružičasto, duboko zeleno, sivo, bijelo pa čak i crno. Za savremene prostore, topli metali, poput zlata i mesinga, izgledaju divno. Tradicionalnije sobe će imati koristi od tekstura koje drvo unosi.

 

1. KOMBINACIJA  SA BIJELOM STVARA SLOJEVIT OSJEĆAJ

Ljepota krem kuhinje je u tome što radi s gotovo svim bojama – znak velike neutralnosti. Ako volite bijele kuhinjske ideje, ali mislite da će biti previše oštre u vašoj kuhinji, razmislite o udruživanju bijele sa kremom, što će stvoriti suptilno slojevit izgled.Da biste stvorili kontrast, možete se odlučiti za dublju krem boju- više od taupe ili kamena, poput ove u kuhinji Little Greene . Na taj način, bijela će se istaknuti i stvoriti svjež osjećaj, dok krem zagrijava prostor. Drveni elementi izgledaju sjajno s ovom kombinacijom. Odaberite tamni ton za kuhinju s puno prirodnog svjetla; inače je drvo srednje tonirane boje najbolja opcija.

 

Foto: Little Greene

 

2. OBRASCI DOBRO FUNKCIONIRAJU S NEUTRALIMA

Korištenje neutralne krem boje otvara mogućnost korištenja drugih boja i uzoraka jer je tako svestrana. Sviđa nam se ideja ugradnje ukrasnih podova – stvara žarište i dodaje uzbudljiv element prostoru. David Snazel, kupac tvrdih podova u Carpetright, objašnjava: ‘Kada želite ažurirati svoju šemu, hrabre ideje za podove u kuhinji mogu dodati malo “wow”. Ako je soba na manjoj strani, svjetliji podovi pomoći će otvoriti prostor i stvoriti savršenu podlogu za nadogradnju s trendovskim dodacima. ‘

 

Foto: Carpetright

 

3. USKLAĐIVANJE ZIDOVA I ORMARA STVARA OSJEĆAJ PROSTRANOSTI

Za sveobuhvatan i prostran izgled, odaberite svoju omiljenu krem nijansu i koristite je svugdje – na ormarićima i zidovima, kao u ovoj Neptunovoj kuhinji. Korištenje iste krem boje na stropu stvorit će i zaista topao prostor. Međutim, poželjet ćete imati neku vrstu kontrasta za podove i radne površine kako bi krem boja imala na čemu zasjati. Ovdje prirodne teksture i boje drva u rustikalno sivim kuhinjskim podovima unose karakterističan osjećaj i lijepo se povezuju s drvenim prozorskim okvirom i mekom sivom pozadinom. Blijedoplave stolice umanjuju krem boju stvarajući blijedu, ali zanimljivu završnu obradu.

 

Foto: Neptun

 

4.  ZA LJUBITELJE TRADICIONALNOG IZGLEDA

Obojene kuhinje obično odgovaraju kućama u tradicionalnom stilu, ali kako odabrati pravu nijansu krem boje za svoju sobu? Zaista ovisi o efektu koji želite stvoriti – toplom, ugodnom i opuštenom ili hladnom, elegantnom i suzdržanom – te količini i kvaliteti prirodnog dnevnog svjetla koje soba prima. Kuhinje bez gladi, i one koje želite da vam bude toplo trebaju krem boje sa primjesom žute ili ružičaste u njima; sunčani prostori ili oni za koje biste htjeli da se osjećate opuštenije djelovat će s kremama koje imaju tendenciju prema sivim nijansama, pa razmislite o svjetlosti prilikom odlučivanja o tome kako bojiti vaše kuhinjske ormare.

 

Foto: British Standard

 

5. TOPLI METALI SAVRŠEN SU NAGLASAK ZA KREM BOJU

Za savremenije ideje za krem ​​kuhinju kojima želite dati glamuroznu privlačnost, pokušajte koristiti površine poput keramike SapienStone Geralda Culliforda. Prikazano je ovdje na radnim površinama i frontovima ormara, udruženo s unutarnjim mesinganim ivicama. Ova kremasta kuhinjska šema dobro bi funkcionirala u dizajnu male kuhinje , jer čiste linije i glatki rubovi stvaraju prostran i besprijekoran osjećaj. 

 

Foto: Cullifords

 

6. U KOMBINACIJI SA MORNARSKO PLAVOM

Kad je u kuhinji malo prirodnog svjetla, jedva prisutna bijela krem boja poput Farrow & Ball's Lime White posvijetlit će je, a da se neće osjećati previše oštro. Nazvan po kredastim pigmentima koji se koriste u izvornim tvarima, jedan je od njihovih tradicionalnih neutralnih i ima malu količinu zelenog pigmenta. Rezultat je suptilan, ali potcijenjen osjećaj koji lagano posvjetljuje, a da nije previše intenzivan. Osim toga, izgleda sjajno usklađeno s dubokim tamnoplavim kuhinjskim akcentima – odaberite samo jedan element svoje šeme u ovoj boji, bilo da je to raspon, ognjište ili kuhinjsko ostrvo, a efekt će biti prekrasan.

 

Foto: Farrow & Ball

 

7. KONTRASTNE BOJE ZIDOVA DODAJU DUBINU I INTERES

„Ključ kremaste kuhinje je upariti krem obojene kuhinjske ormare s kontrastnim zidovima i elementima teksture, poput ploča od tamnog drveta i podova. To će dizajnu dati prednost i stvoriti privlačan vizualni interes ‘, objašnjava Tom Howley, direktor dizajna u Tom Howley .‘Iskoristite rasvjetu u svoju korist i odaberite kombinaciju boja koje danju izgledaju svježe, ali noću tople i privlačne. Sjene stvorene vašim odabirom rasvjete stvaraju dodatni element teksture koji može transformirati prostor. Čak i tokom dnevnog svjetla, vaš izbor privjeska za rasvjetu će dodati ukupni osjećaj prostorije. ‘

 

Foto: Martin Moore

 

 

8. SJAJNA KOMBINACIJA SA CRNOM ZA SAVREMENU KUHINJU

Često razmišljamo o crno -bijelim kuhinjama koje bolje funkcioniraju u savremenom prostoru, ali zapravo krem ​​i crna mogu biti na dodir mekši, kako objašnjava dizajnerica interijera iz Londona Louise Bradley :‘Ne mora biti teško stvoriti moderan osjećaj u krem ​​kuhinji. Počnite odabirom varijacije tona koja je blago prigušena i udaljena od žutih i cijan podtonova. Furnir svijetle boje također će stvoriti suvremeni osjećaj. ‘Kombinirajte ovo s čistim arhitektonskim dizajnom, radnom površinom od svijetlog ili tamnog kamena i manje tradicionalnim detaljima ručke. Dodavanjem staklenih i metalnih elemenata u vašu kuhinju dodatno će se poboljšati savremeni osjećaj prostora. ‘

 

Foto: Future/Jonathan Gooch

 

 

9. KREM KUHINJSKI ORMARIĆI SAVRŠENO ODGOVARAJU NISKIM STROPOVIMA

Ne volimo svi svijetlo i svijetlo – neki od nas obožavaju ugodan osjećaj koji se može postići prekrasnim tamnim parketom i toplijim krem bojama kuhinjskog ormarića . Ova šarmantna Neptunova kuhinja u stilu Shaker-a pokazuje vam kako se boriti i protiv tog vjekovnog problema niskih stropova. Jedinice od slonovače osvjetljavaju prostor i dodaju toplinu, čemu pomažu bijele radne ploče. Ugradne stropne svjetiljke udružene sa globalnim svjetlima za zadatke stvorit će ambijent kada sunce zađe. Uređaji od nehrđajućeg čelika zajedno s kromiranim ručicama ladica dodaju moderan pečat. 

 

Foto: Neptun

 

10. KREM KUHINJA IZGLEDA SJAJNO UPARENA SA TAMNOZELENOM

Ako želite stvoriti svijetli i tamni kontrast, razmislite o kremi za udruživanje s tamnozelenim kuhinjskim idejama – to je klasična kombinacija koja neće datirati u skorije vrijeme. Helen Parker, kreativna direktorica kompanije deVOL , objašnjava zašto je krema takav hit za kuhinje:‘Ograničene palete boja olakšavaju oblikovanje sobe. Možete biti mnogo selektivniji, ne pridržavajući se nužno iste boje, ali biti malo suzdržaniji u izboru. Bogata, prigušena boja na zidovima i ormarima s bljeskovima kristala i bakra dovoljna je za stvaranje drame. “Slično, u kuhinji svijetle boje, ograničenja korištenja samo prirodnih zemljanih boja pomažu da se trenutačno stvori mekan i blag osjećaj.”

 

Foto: Jean Stoffer