HPE i Prointer predstavili najnovija IT rješenja za brže poslovanje

Najnovija IT rješenja i proizvodi za brže poslovanje predstavljeni su danas na konferenciji “HPE Event” koji je u Banjaluci organizovala kompanija Prointer ITSS u saradnji sa globalnim IT liderima, kompanijama HP Enterprise i Check Point.

IT menadžeri, administratori i uopšte stručnjaci za informacione tehnologije imali su priliku da se upoznaju sa najnovijim trendovima HP tehnologije iz Enterprise područja koje je predstavio renomirani HPE stručnjak Tomislav Lukačević.

“Centralne teme konferencije odnosile su se na aktuelna razmatranja budućnosti storage uređaja. Posebno smo se fokusirali na prednosti HPE SimpliVity hiperkonvergencije, predstavili  primjere kako je HPE otišao korak dalje u svojim rješenjima, te pokazali zašto je Synergy model postavio nove stanarde”, rekao je Lukačević.

On je tokom predavanja koje je izazvalo veliko interesovanje IT stručnjaka pokazao kako uz umjetnu inteligenciju u data centru putujemo prema potpuno autonomnom data centar okruženju iz kojeg informacijama kontrolisano pristupamo u skladu sa poslovnim prioritetima.

Kroz SimpliVity hiperkonvergenciju Lukačević je predstavio tehnologije za uštedu storage prostora i tehnologije za bezbolnu implementaciju multi-site virtualizacijskih klastera, te predstavio integrisanu infrastrukturu koja odgovara na ograničenja u proširivosti i fleksibilnosti postojećih blade poslužitelja u sklopu Synergy Blade rješenja.

Poseban dio HPE Eventa bio je rezervisan za uvijek aktuelno pitanje informacione bezbjednosti. Ivan Štrbac, stručnjak za sajber bezbjednost Check Pointa upoznao je učesnike sa najsavremenijim tehnološkim rješenjima za zaštitu informaciono-komunikacijskih sistema.

Iz “Prointer-a” poručuju da će u strateškom partnerstvu sa najznačajnijim svjetskim IT kompanijama, poput HPE i Check Point, nastaviti sa pružanjem adekvatne edukacije na prostorima čitave Republike Srpske. Osnovna ideja je da se kroz upoznavanje i implementaciju najnovijih IT poslovnih rješenja, korisnicima omogući efektivniji i efikasniji rad.