HIT U SVIJETU DIZAJNA ENTERIJERA: Stolovi od prirodnog “BX Kamena” za bezvremensku eleganciju

Kada uđete u nečiji dom prvo što primjetite je namještaj koji diktira da li će soba imati hladnu, toplu, modernu, rustičnu ili neku drugu notu.

Prirodni kamen je nepresušna inspiracija i ima značajnu ulogu u dizajnu enterijera. Korištenje ovog materijala već duže vrijeme trend je u svijetu, a apsolutni hit postaju moderni i luksuzni klub stolovi, trpezarijski i kancelarijski stolovi kao i mnogi drugi predmeti od ovog prirodnog materijala, kao što su vaze, svijećnaci i slično.

Moderni klub stolovi od prirodnog kamena učiniće da vaša dnevna soba izgleda kao sa naslovne strane svjetskih časopisa o enterijeru.

Prirodni kamen je oličenje ljepote, luksuza i raskoši, pa samim tim i ne čudi to što za ovim materijalom vlada prava pomama na tržištu. Bez obzira na boju zidova, podova ili garniture, stolovi od prirodnog kamena će se bez problema uklopiti i istaći svojim glamuroznim izgledom, s obzirom da se mogu birati u različitim bojama.

Ukoliko planirate osvježiti izgled dnevnog boravka ili trpezarije onda je “BK Kamen” pravo mjesto za vas.

Od 2014. godine vrše eksploataciju i obradu kamena, a zahvaljujući svojim karakteristikama i otpornosti na habanje, niske temperature i sa minimalnim upijanjem vode “BX Kamen” može da odgovori najzahtjevnijim izazovima koji se svakodnevno nameću u trendovima uređenja enterijera i eksterijera.

Nalaze se u okolini Jajca, a sve potrebne informacije možete dobiti na broj telefona 063 943 981, kao i na sajtu „BX Kamen“, te na njihovom Fejsbuk i Instagram profilu.

Stolovi u domu imaju prvenstveno funkcionalnu namjenu, a pored toga i izuzetno jaku estetsku stranu.

Prirodni kamen je ranije važio za oličenje luksuza i raskoši, tako da nije bio dostupan svima. Međutim, danas je situacija drugačija, pa se ovaj materijal može naći i u domovima većine.

Prirodni “BX Kamen” će unijeti svježinu u vašu kuću ili stan, i budite sigurni da će prostor gdje se nalazi neki komad od njihovog kamena izgledati glamurozno i sofisticirano. Što se tiče estetike, ovaj materijal je neprevaziđen, a njegove funkcionalnosti čine da se koristi i u izradi podova, zidova, kamina, bazena i raznih drugih predmeta u vašem domu ili dvorištu.

“Mnogo je različitih faktora koji se uzimaju u obzir pri odabiru materijala od kojih će sto biti napravljen. Ono što je važno istaći da stolovi od prirodnog kamena mogu da odgovore na sve izazove, kao što su mehanička i druga oštećenja, dugotrajni su i laki za održavanje. Jedna od najvažnijih karakteristika našeg kamena je i mali postotak upijanja vode, što je za stolove izuzetno važno”, kazala je Neda Oroz, menadžer prodaje u “BX Kamenu” i dodala da kupci ne moraju brinuti ni o nastajanju fleka.

Iz “BX Kamena” kažu da prilikom odabira kamena za stolove, uglavnom se polirane kamene ploče koriste kada je u pitanju enterijer, dok se za stolove koji se nalaze vani mogu korisititi i druge obrade.

“Klub stolovi mogu da se izrađuju u standardnim dimenzijama kao što su 60×80, 80×80, 100×80, ali sve se više rade i u slobodnim dimenzijama, zavisno od potreba i želja kupaca. Kada govorimo o debljini ploča za klub stolove, to su uglavnom 2cm i 3cm. Mogu da se postavljaju na metalna, ali i drvena postolja”, navodi Oroz i dodaje da “BX Kamen” pored klub stolova radi i trpezarijske i kancelarijske stolove.

Zato, ukoliko tražite načine da poboljšate dizajn dnevne sobe, trpezarije ili kancelarije, prirodni “BX Kamen” je prava stvar za vas. Bilo da tražite klub ili kancelarijski sto, trpezarijski sto za dvoje ili veliki trpezarijski sto za svoju porodicu “BX Kamen” će vam pomoći.

Uz malo detalja danas možete napraviti od svog doma oazu stila, a kada su u pitanju proizvodi od prirodnog kamena tu ćete osim estetike dobiti i veoma visok nivo kvaliteta i dugotrajnosti.

Sa prirodnim “BX Kamenom”, koji se jako dobro pokazao u praksi, sigurno ćete napraviti najbolji mogući izbor dugoročno, a stolovi od prirodnog kamena postali su apsolutni hit u svijetu dizajna enterijera.

Klub i trpezarijski stolovi od prirodnog kamena su dijelovi namještaja gdje njegova sutpilna ljepota daje bezvremensku eleganciju. Ukoliko planirate osvježiti izgled dnevnog boravka ili trpezarije onda je “BK Kamen” pravo mjesto za vas. Posjetite ih i uvjerite se sami.

(PR)