Glamorozni stan sa tamnom estetikom

Viktor Udzenija bilježi veliki uspjeh u oblasti arhitekture i to se ne dešava slučajno! Njegova estetika je drugačija od onoga čemu smo se divili do danas, a to se odnosi na druge ere, jer inspiraciju crpi iz vintage linija u dizajnu. Razlog zbog kojeg se izdvaja je to što mu uspijeva pristupiti na najzanimljiviji i najposebniji način pokazujući kakav će biti dizajn budućnosti.

Nedavno je završio renoviranje nevjerovatne kuće u Londonu koja se ističe svojom nevjerovatnom tamnom estetikom. Svaki od prostora u ovoj kući je nešto što nadilazi maštu, a istovremeno djeluje kao savršen izvor inspiracije za okruženje drugačije od svih ostalih.

 

glow.gr

 

glow.gr

 

glow.gr

 

Dizajn interijera koji ne liči na klasični koncept arhitekture sa modernim i minimalističkih linijama. Svaki prostor  se sastoji od dodira umjetnosti i elemenata koji impresioniraju na prvi pogled.

Čini se da su tamne nijanse funkcionisale fantastično kao i  kombinacija bijele i crne. Dvije neutralne boje koje se u ovom slučaju šokantno “vezuju” s ostatkom interijera kuće.

Sve u ovoj arhitektonskoj kreaciji ima svoju jedinstvenu priču. Osim klasičnog platna – koje ovdje nije ništa drugo do klasično – primjećujemo da se pojavljuju još neke pop nijanse, poput plave koja je dala “živost” konačnom rezultatu.

 

glow.gr

 

glow.gr

 

glow.gr

Čak i na prozorima, neke intenzivne nijanse i neki zamršeni dizajni dali su nešto posebno, upućujući više na umjetnički prostor nego na dom. U međuvremenu, niko od nas ne može zanemariti srebrne detalje, koji povećavaju luksuznu vibru koja se širi od ugla do ugla.

Lukovi koji razdvajaju prostorije sada imaju mermerne površine, materijal koji je potpuno bezvremenski i istovremeno tako moderan, koji gotovo svakom prostoru daje osećaj luksuza, od ulaza u kuću do spavaćih soba i kupatila. Ipak, podovi u stambenim prostorima prekriveni su impresivnim tepisima, koji su se sanjivo uklopili u sve ostale elemente.