Fuji akustične stropne pločice

Australijski brend Woven Image se oslanjao na moderne stilove japanskog i art deco dizajna kako bi kreirao svoj najnoviji akustični proizvod , Fuji plafonsku pločicu.

Woven Image je dizajnirao Fuji kako bi poboljšao estetski kvalitet stropova i omogućio akustičnu kontrolu svojim 3D dizajnom, koji se može koristiti u nizu konfiguracija.

 

Pločice od filca imaju grafički oblik sa zakrivljenim uglovima zasnovanim na art deco-u i japonizmu, trendu s kraja devetnaestog vIJeka koji je doveo do povećanja popularnosti japanskog dizajna u zapadnim zemljama.

Pločice se mogu pričvrstiti direktno na plafon ili okačiti za njega pomoću plafonskog hardvera Woven Image's Array .

Fuji dolazi u rasponu od tri veličine – dugački pravougaoni format nazvan Juni ili kvadratni dizajn, Roku i Ku – četiri kombinacije boja uključujući krem ​​i oniks, kao i dvobojne kombinacije oniks-krema i krem-pačjeg jajeta.

Pločice su kompatibilne sa gotovim rasvjetnim rješenjima i preporučuju se za komercijalna okruženja gdje bučni razgovori ili muzika mogu poremetiti udobnost i produktivnost.

Prema Woven Image-u, Fuji asortiman je napravljen od 64 posto recikliranog PET sadržaja i proizveden korištenjem solarne energije.

Fuji posjeduje ekološke certifikate uključujući Global GreenTag GreenRate nivo A i Platinum Health Declaration proizvoda.

DEZEEN